Italiensk kycklinggratäng

Godmorgon på er där ute.

Förmiddagen ser ut att bjuda på uppehåll här i stan, så jag ska snöra på mig skorna och ta en runda runt sjön. Sen är är det några timmar framför datorn med mail, och pappersarbete innan Nomi ska hämtas. Jag gillar verkligen att arbeta hemifrån, dock är det ibland svårt att blunda för tvätthögen och dammråttorna som växer. Men jag jobbar på det 😉

Dagens tips blir den här färgglada italienska kycklinggratängen.

IMG_2795

Det här behöver du till 4-5 personer:
700 gram med kycklingfileer
smör
salt och peppar

Tomatsås:
1 burk med tomatkross
1 pressad vitlök
salt & peppar
1/2 tsk strösocker
2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond konc

200 gram philadelphiaost ( jag hade med smak vitlök och örter)
1 – 1 1/2 dl vispgrädde

Topping: 2 dl lagrad ost ( eller vilken du gillar bäst)

Gör så här: 
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär kycklingen i 2*2 cm tjocka bitar, och bryn i smör så de får lite fin färg. Lägg upp i en ugnssäker form. Och fortsätt med att koka upp tomatsåsen, mät upp samtliga ingredienser till den och låt skjuda upp. Värm upp philadelphiaost och grädde i en annan kastrull tills det har börjat sjuda, då tar du bort kastrullen från plattan. Varva tomatsås och ostsås över kycklingen.

Toppa sedan med riven ost och ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills osten börjat bubbla och kycklingen är genomstekt.
Servera genast med pasta och en god sallad.

Den ska toppas med god ost, och skjuts in i ugnen IMG_2766

0
Prenumerera
Notis om

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Låter supergott 🙂 Måste testas!! Tack för alla bra och inspirerande recept 🙂 //Victoria

8 år sedan

Den här gratängen ser jättegod ut, älskar gratänger när tomatsåsen och den smälta osten man har som topping blandar sig =)

http://www.diningandcooking.blogg.se

Nettan
8 år sedan

Det var jättegott!!!

Karolina
8 år sedan

Lagade denna idag. Den blev jättegod!

8 år sedan

Lagade denna idag, den hamnade blan topp 10 bästa recept hemma, underbart god

Sofie
8 år sedan

Ska grädden vispas?

Jenny Warsen
Reply to  Sofie
8 år sedan

nix 🙂

Ht
8 år sedan

Skulle man göra egen ostsås, stod inget om en ostsås i receptet

Helėne Eriksson
8 år sedan

Har precis avnjutit denna fantastiska måltid!!
Maken som älskar allt med tomatsås var nästintill tårögd och sönerna på 10 och 16 år som vanligtvis är väldigt kräsna i maten tog mer än en gång!
Toppbetyg från familjen Eriksson!!!

Maud
8 år sedan

Supergod maträtt 😀
Jag valde att göra med matlagningsgrädde och 11% Philiadelphiaost, då vi försöker att äta lite magrare mat. Såsen blev nog lite lösare men det gjorde ingenting.
Tack för alla inspirerande recept 😀

Jeanette
8 år sedan

Jättegod gratäng. Tog dock lite mer vitlök än i receptet! Använde också rikligt med parmesanost. Gillades av både stora o små o familjen. Blir tillagad fler gånger här hemma.

Carina Holmgren
8 år sedan

Jättegott! bjöd på de till middag i dag.Hade rökt skinka i oxå o mer vitlök,super gott.blir fler gånger.

Nästa inlägg

Flygande Melvin

12
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x