Snickersglass

Nu kommer receptet på den 3:e glassen som prövades fram förra veckan, omnomnom. Jag har tänkt lite Ben- & Jerrys tema nu när jag har provat fram de senaste glassarna. Och självklart kan ni prova med vilken choklad, kolasås och vilka nötter ni tycker är godast. Jag tycker inte att mina recept ska följas till punkt & pricka utan att det ska öppna upp ideer för att prova fram egna favoriter.

Jag föredrar att laga glass utan glassmaskin. Och ju färre stora köksmaskiner att ha i köksskåpen ju bättre 🙂
IMG_9036

Den karamelliserade mjölken är alltså färdigkokt sötad kondenserad mjölk.

Det här hade jag i min glass:
5 dl vispgrädde
1 burk med kondenserad sötad mjölk
300 gram med jordnötssmör
2 nävar salta jordnötter
1 burk med karamelliserad mjölk + ett par msk ovispad grädde
chokladströssel

Gör så här:
Vispa grädden så att den bildar toppar, vänd ner jordnötssmöret och vispa till jämn smet, vänd ner den sötade kondenserade mjölken och vänd om tills du har en klumpfri smet. Blanda upp den karamelliserade mjölken med lite ovispad grädde, för att få den lite lösare i konsistens. Ta fram en form och varva smet med jordnötter och karamelliserad mjölk ( kolasås), smeten  och toppa sedan ytan med jordnötter, strössel och ringla över kolasås. Plasta och ställ in i frysen i minst 4-5 timmar innan servering.

Ta fram en stund innan fikat.

IMG_8891

1

23 responses to “Snickersglass

  1. Sandra skriver:

    hej! Tänkte bara fråga, när man har blandat den kameliserade
    Mjölken med ovispadgrädde, ska man blanda ner det i smeten
    Med grädden och jordnötssmöret?
    Tacksam för svar, ska blir jättekul att prova detta.
    Tack för en otroligt bra blogg!
    Kram Sandra

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det står i receptet 🙂
      Varva kolasåsen ( den karamelliserade ) med smeten och nötter.

  2. Diningandcooking skriver:

    Snickersglassen ser jättegod ut, härligt med salta jordnötter till den söta kalla glassen =)

    http://www.diningandcooking.blogg.se

  3. carolina skriver:

    Gud så gott det ser ut, måste testa!!

    http://mittlivpacapri.blogspot.it/

  4. Johanna skriver:

    Har du kokat kondenserade mjölken själv eller köpt färdigkokt?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jag köpte en burk färdig och en okokad till smeten

  5. Anne skriver:

    Jag måste fråga en dum fråga. Den första burken, kondenserade mjölken, varför är den med? Tror du att man kan göra första smeten bara på grädde och jordnötssmör? Är det så att man måste ha något att blanda i för att bli av med klumparna?

  6. Anne skriver:

    Funderar på att pröva med kokosgrädde i stället.. Tror du på idén?

    1. Jenny Warsen skriver:

      berätta gärna hur det blir 🙂

  7. Fru Boholm skriver:

    Vad gott det ser ut. Det ska provas någon dag.

  8. Nenne skriver:

    Gjorde från ditt recept i helgen och slå mig hårt i backen så gott det blev!
    Jag blandade ner karamelliserad mjölk och hackade ner typ Milky Way (fast Icas märke som finns i fem-pack). Hade också Ben & Jerry i huvudet när jag blandade…

    Ett annat tips är att antingen köpa färdig kakdeg eller göra egen kaksmet och blanda ner med kall chokladsås. Det är också lite av paradiset i frysen!
    Men det här går att variera i mängder!!

  9. Therese skriver:

    Man dööööör ju av alla dina läckra recept! Keep going girl ♡

  10. Hanna skriver:

    Ååh låter väldigt gott! Har du förslag på hur man skulle kunna göra en version av Ben and Jerrys cinnamon buns? =D

  11. Pernilla skriver:

    Hej!
    Älskar allt smarrigt du delar med dig av

  12. Andrea skriver:

    Måste bara säga att din blogg är så fantastisk. Har aldrig varit med om en samling recept där man vill göra typ allt.:-) tack för all inspiration!�

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3

  13. Tina skriver:

    Hur stor är din form? 🙂

  14. Lina skriver:

    Åh denna gjorde jag för ett tag sedan. Den var jättegod!! Precis vad man behöver 🙂 Men jag är fortfarande på jakt efter den perfekta glass-smeten, hur man än gör när man har i kondenserad mjölk så blir det ”kondenserad mjölk-glass” den får en speciell smak just från mjölken. Jag tycker det är jättegott men är mer ute efter lent och gräddigt utan den söta mjölk smaken! Men supergod, kommer säkert göra den igen :))

  15. Mia skriver:

    Hej! Om jag vill använda glassmaskin, kan jag bara ösa ner alla ingredienser på samma gång ock köra?

  16. Jessica skriver:

    Vilket recept! Jättegott – och så enkelt att göra! Tack för alla bra recept och inspiration du delar med dig av. Min glass blev inte lika snygg som din – men hur god som helst 🙂

  17. Malin skriver:

    Å, hade önskat fler recept som man kunde göra laktosfria! De som fallit mig i smaken har ja tyvärr inte kunnat göra pga laktos.. Men smarriga recept som man får dregla till!

  18. Jenny-Ann skriver:

    Hej!
    Den ser supergod ut, men när du skriver jordnötssmör menar du då ”skippy” eller mer ren osötad jordnötssmör?
    Tack för goda recept! Kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Jag hade skippy 🙂

Lämna ett svar till Malin Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *