- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Snickerskladdkaka

Godmorgon soliga onsdag,

Ja i växjö lyser solen över stada idag, helt underbart. Så jag ska snart ta och snöra på mig skorna och ge mig iväg på en powerwalk. I vackert väder är det inte det minsta motigt, värre är det när det regnar. Nu håller vi tummarna för vackert väder till helgen också, vi har planerat utflykt med barnen då. Det är ju inte lika roligt om det ska regna. Mitt lilla onsdagstips till er blir denna efterrätt. Vet inte hur många snickerskladdkakor jag har bakat i mina dagar. Väldigt många är det iallafall och detta kan nog vara den godaste ♥

Det här behöver du för att baka denna kladdis: Form cirka 22-24 cm
3 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk

Tryffeltopping: 
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
1 näve salta jordnötter

Gör så här: 
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig i kylen sen). Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager. ställ sedan svalt i minst 2 timmar innan servering

Serveras sedan med lättvispad grädde.

1