- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Marängtårta med hallon

Denna marängtårtan blev vi bjudna på för länge sedan, och ni är många som önskat recept på den. Och nu så, nu har jag lyckats tjata till mig receptet. Tänkte att detta kunde vara den blivande midsommartårtan för många av oss. Den ska frysas in innan servering. Receptet kommer från Ica.


Botten: 
4 äggvitor
1 tsk citronsaft
2 dl strösocker

Fyllning: 
3 dl vispgrädde
200 gram hallon ( frysta går bra )
1 dl kesella
2 äggulor
1 dl florsocker

Garnering: Hallon

Gör så här: 
Ställ ugnen på 150 grader.   Rita 2 rundlar på ett bakplåtspapper, använd en rund springform som mall *24 cm.
Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vispa ner lite av sockret i taget.
Bred ut smeten på rundlarna du har ritat ut på bakplåtspappret, men lämna 2 cm runt om, för smeten flyter ut under gräddning.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 1 timme. Stäng av ugnen och låt bottnarna vara kvar i ugnen i ett par timmar.
Till fyllningen: Vispa grädden, vänd ner hallonen och vispa dem så de mosas också. Grädden ska vara fluffig och hårt vispad. Vänd ner kesella, äggulor & florsocker. Ber ut fyllningen på en tårtbotten, och lägg den andra över som lock.
Frys in tårtan, och ta sedan fram den 30 minuter innan servering.
Strö över hallon.

4