Veckomatsedel

Godmorgon Söndag!

Vår sista dag i stugan för denna gången och vi har haft en jättetrevlig helg. Med fika- och matgäster som mormor & morfar, barnens kusin Fanny & min äldsta vän Susanne och hennes barn. Även Daries & småkusinerna har varit här och hälsat på en del, och så storasyster Mona med familj som är här nu. Våra planer idag är väl inte större än att vi ska gräva ner det sista fruktträdet  och vår ytterbelysning ( ja sladden då ). Vet att många är nyfikna på stugan, trädgården och spabadet, och fler foton kommer, jag lovar. Nu väntar jag bara på att trädgården ska blomma lite mer & att det ska bli sådär grönt och lummigt. Men håll utkik.

Idag blir det som vanligt veckomatsedel. Hoppas ni hittar lite som faller er i smaken.

Måndag :  Vegetarisk Pesto-Pasta
Tisdag : Laxgratäng med basilika
Onsdag : Falukorvswok med jasminris
Torsdag : Fyllda biffar med potatismos & brunsås
Fredag : Surf and Turf med kyckling

aa2 (1)

Du behöver till 4 personer
8 tunna kycklingfileer
Smör
Pommes
Bearneiesås
2 knippe grön sparris
1 burk med kräftstjärtar

Gör så här:
Sätt på ugnen och ställ in pommes:en tills de får en fin krispig yta. Jag brukar ringla på ordentligt med rapsolja för den lite mer friterade ytan. Smörstek kycklingen klar och koka sparrisen.

Lägg upp & servera som bilden ovan.

 * * * * * * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Knäckiga kardemummasnitt.

knä

Det här behöver du:
200 gram smör
3 msk sirap
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 tsk stött kardemumma

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen till 2 eller 3 delar  och rulla ut till länger.   Platta till dem något med hjälp av fingrarna.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

 

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
8 år sedan

Surf & Turf är en av mina favoriter när jag är ute på restaurang och inte kan bestämma mig om jag ska ta kött eller skaldjur, då är det bra att det finns en kombination av de båda.

http://www.diningandcooking.blogg.se

Zara
8 år sedan

Kan inte du ge ut en receptbok!! Fantastiska rätter med få innehåll och snabba att tillaga.

Carola
8 år sedan

Bra och varierande matsedel!!

tove
8 år sedan

hej! är nyfiken på vad det är för pommes du köper, ser goda ut! du kanske kan ta en bild på förpackningen? 🙂

Nästa inlägg

Kladdig kladdkaka med extra allt

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x