- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Italiensk panna

 

Hej där ute,

Känns som det är måndag idag, bara för barnen hade studiedag igår. Har haft det toppen i stugan, med vackert väder & lata dagar. Tycker det är så roligt att se allt som börjar blomma nu i trädgården. Och vi hade ju ingen aning om vad som fanns i rabatterna eftersom vi köpte det i mitten av juni förra året.  Idag blir det powerwalk runt sjön, och sedan tänkt jag kasta ihop en av mina nya favoritluncher: Italiensk panna med lax.

Skjuts in i ugnen.

Man kan ta lite av vad man har hemma : sötpotatis, lök, färska örter. Lätt att variera massa och känns jättefräscht.

Det här hade jag i min laxpanna för 2 personer:
2 portionsbitar med lax
1 gul lök
ett gäng med körsbärstomater
10 stycken gröna sparris
olivolja
salt & peppar

Till såsen: 
1 1/2 dl creme fraiche
1 msk pressad citronsaft
1/2 msk chilisås
salt & citronpeppar

Gör så här: 
Ställ ugnen på 220 grader. Rör ihop alla ingredienser till såsen och ställ kallt till servering.
Skala lök, sötpotatis och klyfta dem i mindre bitar. Lägg dem i en form / stekpanna och ringla över lite olivolja. Ställ in i ugnen i 10 minuter. Under tiden skär du laxen i 2*2 cm tärningar och delar sparrisen i mindre bitar. Öppna ugnen och lägg ner detta också i stekpannan bland grönskakerna. Låt stekai ugnen i 15 minuter tills laxen är färdig, rör om då och då.

Servera sedan genast med kall sås.

2