- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Vegetarisk stjärnpaj

Godmorgon och välkommen onsdag
Barnen är iväg till skolan, och jag ska ge mig iväg till mataffären för att mata på kyl & frys igen. Veckan bjuder på många nya recept till middag, och ett & annat bakverk ( Ja inte bakverk till middag då… Haha, men endå)  Igår provade jag fram en så god vegetarisk lunch, ni som följer mig på insta såg den ju redan igår.

Det är en paj fast bakas utan form och utan stanning, så lite som pizza fast med pajkänsla. Här precis innan den ska gräddas i ugnen.

 

Det här behöver du till 2 stjärnpajer :
75 gram smör
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Knappt 1 dl mjölk

Fyllning:
2 stor tomat
2 dl finhackad spenat
1 liten finhackad rödlök
200 gram med färskost vitlök ( t.ex. philadelphia)
salt & peppar

Topping: riven ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 180 – 200 grader.
Och rör ihop fyllningen i en skål, dvs. hacka lök tomat, spenat och rör ihop med färskosten. ( Det fiffiga med sådanan här rätter är att du kan ta lite av det som du har hemma bara)

Nyp ihop alla ingredienser till pajdegen och dela på 2 forma till bollar och platta ut till rundlar.  Ni ser på ett ungefär på bilderna under hur tjocka mina stjärnpajer är. Fördela ut fyllningen i mitten av rundlarna.

Nyp ihop kanterna och från bägge hållen tills de liknar en stjärna.

Toppa med en god ost, jag hade en prästost. Men funkar lika bra med en annan.

Ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 – 17 minuter , tills pajdegen får en fin färg och tills osten smält. Ta ut och servera genast på vackra tallrikar. Jag får alltid frågan om mina tallrikar, så lika bra att skriva ut det med en gång, så jag inte glömmer svara. Detta är en av mina favoriter från kollektionen av Lars Wallin.

 

2