Dumlecookies


Jippi
Nu ska bloggen fungera som den ska igen, säger de som vet. Jag har inte kunnat logga in som vanligt, eller kunnat ladda upp bilder. Först var det lite nice med att vara ofrivilligt bloggledig, men efter dagar och massa mail senare så vart det lite frustrerande saknar ju min blogg. Fast nu har de duktiga teknikerna efter att ha jobbat dag & natt bokstavligen, fått allt att funka igen. Så nu så blir ni inte av med mig i första taget 🙂

Här kommer nu mina Dumlekakor precis som utlovat. 

img_7141 (1)

Det här behöver du 16- 18 st kakor :
15 stycken Dumlekolor
100 gram smör
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

IMG_7054

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Smält smöret och ställ svalt i 10 minuter, så att det inte är för hett. Hacka dumlen i mindre bitar.
Rör ner socker, farin och ägg i det smälta smöret, blanda de torra ingredienserna och vänd ner de också och rör om tills du har en jämn smet. Vänd sist ner dumlen, och rör ihop allt. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, och klicka ut 8- 9 kakor på varje.

dumle

Tänk på att ha bra med mellanrum mellan kakorna för de flyter ut mycket. Baka kakorna i mitten på ugnen i cirka 8- 10 minuter, håll koll på dem så att de blir gyllenebruna.

Låt kakorna svalna innan de serveras.

Sega med smaka av kola & choklad.

img_7145 (1)

1

13 responses to “Dumlecookies

  1. MT skriver:

    Ser sjukt gott ut, Jenny! Blir till att köpa dumle-kola o farinsocker i helgen…

  2. Linda skriver:

    Går de att frysa tror du?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Funkar bra att frysa 🙂

  3. Jessica skriver:

    Har nu provat baka dessa. Hoppas de smakar lika gott som det luktar i köket! 🙂 Hur gjorde du för att få dessa så runda och fina? Mina flöt ut åt alla håll och kanter 😉 Älskar dig blogg, fortsätt med det du gör! Kram Jessica

    1. Jenny Warsen skriver:

      Då kanske du skulle tagit ut dem en minut tidigare. Men de är säkert lika goda 🙂

  4. Jessica skriver:

    Det ska jag prova! Sista plåten hade jag vara 6 minuter men ska prova 5! Tror jag har en lite för effektiv ugn

  5. Hanna skriver:

    Vilka smakar allra mest dumle, dessa eller dumlesnittar? 🙂

  6. CeciliA skriver:

    kan man anv rörsocker? Eller är det. Samma sak?

  7. Alexandra skriver:

    Testade att göra dessa imorse, för min smak så blev de för salta. Ska testa att halvera saltet och ha i både farin och vanligt socker nästa gång, då blir de nog jättegoda! 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Jo det ska vara socker i, ber om ursäkt för det! Det har varit teknisktstrul med de inlägg som publicerats nu under veckan… Det är nu åtgärdat och receptet uppdaterat

  8. Alexandra skriver:

    Efter att ha smakat på själva kakorna och inte bara kakdegen så åkte alla kakor i soporna. Är det säkert att det inte ska vara något strösocker i? Mina blev oätbara 🙁

  9. MT skriver:

    Nu har jag testat! Mina blev jättebra. Redan en favorit hos sonen… 😉

  10. Anna skriver:

    Jag bakade dessa igår, jättegoda. Dom är som mest goda när man äter de direkt ur frysen. *mums*
    Men tyvärr så lyckades jag bränna den första plåten när de var inne i 8 minuter. Den andra plåten tog jag ut efter 7 minuter och de blev bättre, men de bästa var sista plåten som bara var inne i 6 minuter.

    Gillar din blogg jättemycket!

Lämna ett svar till Hanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *