- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Veckomatsedel

Godmorgon.
Söndag it is- tid för veckomatsedel igen. Och vi startar upp med en köttfri måndag och fortsätt med en sopptorsdag som sig bör 🙂

Måndag Ädelost- och broccolipaj [1]
Tisdag Panerad rödspätta med remouladsås [2]
Onsdag Fylld köttfärslimpa [3]
Torsdag Thaisoppa med kyckling [4]
Fredag   Pulled pork

Det här behöver du : 

1,2 kilo fläskkarre
salt, peppar och cayennepeppar
3 msk olivolja
3 dl barbecuesås
2 gul lök
1 vitlöksklyfta

Tillbehör : potatisgratäng, sallad sås
 En god ratatouille

Gör så här :
Ställ ugnen på 100-120 grader.
Häll i olja i en ugnsform med lock, lägg ner köttet, salta, peppra krydda, gnid in samtliga i köttet.  Skala hacka / separera löken och lägg ner i formen tillsammans med köttet.Bred ut barbecuesåsen över köttet, ställ på ett lock och ställ in i nedre delen av ugnen.
I en sådär 7- 8 timmar. När köttet är klart så ska  det liksom dela sej när det är färdigt, så fort du sätter gafflen i det.  Fantastiskt saftig och smakrik- så gott!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Lingonrutor med crisptopping.

Det här behöver du :
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 msk bakpulver
150 gram smör
1 ägg
2 dl lingonsylt

Crisp:
1 1/2 dl havregryn
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Rör ihop de torra ingredienerna och vänd ner ägget. Tärna ner smöret och nyp ihop till en smulig deg. Tryck ut i smord form 20*30. Bred ut sylten och börja med toppingen.
Smält smöret i en kastrull på spisen, dra bort från plattan och rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och vänd ihpå så att det blandas ordentligt. Fördela ut crispet över sylten och ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter.

Låt svala innan du skär upp kakan i bitar

Tidigare veckomatsedlar hittar ni HÄR [5]

4