INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Fläskfilegömma

Hej där! 

Lagade en jättegod fläskfilerätt för lite sedan, och den påminner om kasslergömman jag brukar göra. Så jag döpte den helt enkelt till ”fläskfilegömma”, kan tänka mig att den även blir god med kyckling om man nu gillar det bättre.

Mitt tips på morgondagens fredagsmiddag kommer här,
(tänk att det snart redan är helg igen…. Yeeej )

IMG_6007

Det här behöver du till en gratäng för 4 personer:
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar
1/2 bit purjolök
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 msk chilisås
1/2 msk kalv eller köttfond
salt & peppar
10 körsbärstomater
mozzarella

Gör så här: 

Ställ ugnen på 225 grader.  Putsa och skär filen i medaljonger och bryn bitarna klara i en stekpanna med smör, salt & peppar.
Hacka purjolöken och lägg i botten, ( vill ni ha mjukare smak så bryner ni även löken innan) lägg file bitarna över. Blanda ihop creme fraiche, vispgrädde, chilisås, fond salt & peppar.

IMG_5967

Fördela ut såsen över fläskfilen, klyfta tomaterna och skiva över några bollar mozzarella. Jag hade små bitar, annars räcker det med två stora bollar. Några varv med pepparkvarnen över gratängen och ställ in i ugnen. Grädda i mitten av ugnen i 15- 20 minuter eller tills osten har smält och bubblat.

IMG_5971

Klart att servera. Vi serverade med ugnsbakde rotfrukter, men den är nog även god med kokt ris.

Och så ett dagens tips, från mig till dig! Just nu har Bubbleroom så mycket snygga höstnyheter. 
Kolla in mina favoriter här

1
Prenumerera
Notis om

15 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Carola Forsmarker
9 år sedan

Denna rätt blir ett säkert kort i helgen!

Jenny Warsen
Reply to  Carola Forsmarker
9 år sedan

🙂 Toppen.

Veronica
9 år sedan

Hej Tack för supergoda recept är så himla bra och goda så även min son gillar din mat Tack Jenny

Jenny Warsen
Reply to  Veronica
9 år sedan

Vad roligt att höra 😀

Karin
9 år sedan

Hej! Ska på knytis till grannen imorgon. Temat är ostbricka. Min man gillar inte alls ost.. Har du tips på komplement som vi kan ta med oss?

ISA
9 år sedan

herre så gott!

lena
9 år sedan

Måste lagas ikväll! Så glad för din inspirerande blogg

Emma :)
9 år sedan

Hej :)! Först vill jag tacka för en underbar, rolig och inspirerande blogg :). Sen undrar jag, denna rätten låter helt underbar och de bokstavligen vattnas i munnen på mig, haha. Nu till frågan, mozzarella är bland de värsta jag vet, vad kan jag byta ut den mot? Tack på förhand :)!

Jenny Warsen
Reply to  Emma :)
9 år sedan

Byt mot vilken ost som helst- eller skippa osten helt 🙂

9 år sedan

Gjorde denna fantastiska middag! Dock så blev det kyckling istf fläskfilé. Det var urgott! Tack.

Linn
9 år sedan

Åt precis denna, underbaaaaart god!!

Hanna
9 år sedan

Hej!
Vi har tänkt servera den här rätten på min sons ett-årsdag. Tror vi blir 22stycken ungefär. Vad hade du serverat till? Vill gärna ha klyftpotatis men ser det som svårt då vi har ”gömman” i ugnen. Tips? 🙂
Mvh Hanna

Jenny Warsen
Reply to  Hanna
9 år sedan

Jag hade serverat ris till, eller råstekt potatis.

Nilla
8 år sedan

Toppen gott?

Susanne
8 år sedan

Tänkte testa detta idag. Ska grädden vispas innan du blandar ihop det?

Nästa inlägg

Baka bröd utan jäst- Fröiga scones

15
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x