Kycklingwrap med hemlagad rhode islandsås

Ett gott & smidigt lunch- & middagstips är dessa kycklingwraps. Och blir ännu godare med lite hemlagad smakrik rhode islandsås.
img_4688 (2)
Det du behöver till 4 personer:
4 kycklingfileer
smör
valfri kryddning *
4 st tortillabröd
sallad
tomat
gurka
rödlök
fetaost
oliver

Rhode Islandsås:
1/2  dl gräddfil
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl majonnäs
4-5 msk chilisås
5 droppar tabasco
1 nypa salt & lite peppar

Gör så här :
Börja med såsen, vispa grädden ”lättvispad” och rör ihop med gräddfilen och majonnäsen, vänd ner chilisåsen ( mer eller mindre hur stark du vill ha) Likaså tabascon, smaka sist av med en nya salt och ett par drag med pepparkvarnen. Ställ kallt medan du gör kycklingen.  Strimla och stek kycklingen klar med valfria kryddor.

* Min kryddning :

Kryddblandning ( kebab) :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

Gör så här: 
Blanda ihop allt i en glasburk och förvara sedan bland de andra kryddorna

* * * * * * * * *

Fyll tortillabröden med valfria grönsaker kyckling och sås. Rullar ihop och servera. Jag rullade in våra i bakplåtspapper, lite tjusigt och så slipper man matkladd.

1

2 responses to “Kycklingwrap med hemlagad rhode islandsås

  1. Mian skriver:

    I Danmark blir man serverad ibland extremgoda pommes i tidningspapper, snyggt -de har ett pulversalt på, vet du vad det är för något? Aldrig fått det här hemma.

  2. Lotta skriver:

    Det lät väldigt gott alltihop!

Lämna ett svar till Lotta Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *