- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Tobleronepannacotta

Tips på god efterrätt till helgen !

Efter att ha provat den goda Daimpannacottan till nyår ville vi även testa med en annan god smak- nämligen toblerone. Gillar ni Toblerone så måste ni prova denna snart, förutom att pannacotta kan vara den smidigaste efterrätten. Så blir den så krämig också när man gör den med mjölkchoklad. Omnomnom.

Det här behöver du till 6 portioner :
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
2 1/2  st gelatinblad
250 gram toblerone

Topping: 
1 dubbeldaim

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter. Koka upp grädden på svag värme, skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna, låt både frön & stång sjuda i några minuter med grädden. Fiska upp vaniljstången och bryt ner chokladen under omrörning, tills den smält. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och vispa ner ( ett par minuter) till en slät smet och så allt har blandats ordentligt. Häll upp i serveringsglas och ställ sedan kallt i kylskåp minst 4 timmar innan servering

Innan servering hacka daimen och fördela över serveringsglasen.

2