Fläskfile i chutneysås

Smidig och god gratäng med fläskfile.

IMG_2818Det här behöver du för 3-4 personer: 
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar

Mangosås:
2 1/2 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek
1 tsk kinesisk soja
3 msk mangochutney
1 msk chilisås
1 tsk paprika pulver

5-8 körsbärstomater
2 dl riven valfri ost

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Skär fläskfilen i medaljonger och fräs i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg upp i en ugnsform. Rör ihop alla ingredienserna till mangosåsen i en kastrull och låt sjuda upp. Vill ni ha mer mangosmak så ta 1-2 msk mer, och vill ni ha mer hetta ta lite mer sambal oelek. Fördela såsen över fläskfilen och klyfta över tomater, och riv över osten.
Gratinera sedan hela gratängen i 15- 20 minuter eller tills fläskfilen är genomstekt.

Servera genast med pasta och grönsaker.

 

14
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Birgitta Wiman
6 år sedan

Funkar väl bra med kycklingfilé?

jennysmatblogg
Reply to  Birgitta Wiman
6 år sedan

Absolut. 🙂

Josephine
3 år sedan

Väldigt gott, passar för hela familjen 👌

Linda
2 år sedan

Jättegod. Barnen älskade den och vi hade klyftpotatis till

Nästa inlägg

Kycklinggryta med ris

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x