- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Kycklingkebab

Hej igen,

Nu har jag precis hämtat hem yngsta tösen & hennes vän från förskoleklass och medan de leker och pysslar på Nomis rum, så tänkte jag passa på att tipsa er om en god kycklingrätt. Detta är jättelätt att göra och brukar bli uppskattat av alla: nämligen kycklingkebab med pommes och kebabsås.

Hur stark du vill ha såsen bestämmer du själv när du doserar cayennen, jag vill ha rätt stark sås. 

Jag använder samma kryddning som jag hade när jag lagar gyros [1].  Jag väljer att göra rätt mycket kryddning, den sparar jag sedan tills nästa gång.


Det här behöver du för att laga kycklingkebab till 4- 5 personer: 

1 kilo kycklingfile
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
pommes

Tillbehör: isbergssallad, gurka, rödlök, tomat och fetaost.

Kryddningen :

2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
( blanda alla kryddor och förvara i en burk med lock.)

Kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
dofta över cayennepeppar

Gör kycklingkebab så här:
Strimla kycklingen tunt tunt, lättare att jobba med halfrysen kycklingfile. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med valfri mängd kebabkrydda ( jag hade cikra 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar.  Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering. Värm på pommesen, stek kycklingkebaben med aningen salt och vill du ha mer kryddig kebab, kan du krydda under stekningen.  Och servera sedan med krispig sallad & sås.

1