- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Saffranskladdkaka

Välkommen fredag och helg,

Vad har ni för planer, blir ni lediga, eller har ni som jag en helg med massor utav jobb framför er?  Fredagar gillas hur som hur, och det känns riktigt gott att klockan inte ringer innan sju imorgon trots allt.  Ja ja, vi startar upp med denna fredag och kladdkakans dag med en härligt saffransdoftande gul kladdkaka- makalöst god. Denna bakar jag som jag brukar baka mina vita kladdkakor, men jag tillade en påse med saffran i. Lite juligare och lite kuligare.

Låt den svalna något om ni vill ha den krämig, serveras med en klick vispad grädde.

Mortla saffranet med lite strösocker innan du rör ner för att få ut mer smak och färg.

Det här behöver du tillen form på 22cm:
Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
1 påse med saffran + lite strösocker
Ströbröd och smör till formen

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader, Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Häll upp smeten i formen och .Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,

Servera med grädde ellere gräddglass.

1