Veckomatsedel

Hej,

Ser att detta är veckomatsedel 71 i ordningen, det innebär att jag snart har skrivit veckomatsedel i 1 1/2 år nu. Jisses vad tiden går snabbt när man har roligt.

Nästas veckas mattips från mig till dig blir:

Måndag: Flygande Jacob
Tisdag: Lax med osttäcke
Onsdag: Ost och skinkpaj
Torsdag: Kycklingsoppa med extra allt
Fredag:  Balasmicofile med tillbehör

IMG_5705

Du behöver :
Fläskytterfile / fläskfile

1 1/2 dl rapsolja
4 msk med valfri balsamico
1 tsk färskpressad citron
1 tsk honung
1 tsk sambal oelek

Balsamicosås
2- 3 msk krämig balsamico
2 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kycklingfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost ( eller maizena redning )
salt och peppar
1 par droppar soyakulör för mörkare färg.

Klyftpotatis och en god sallad

Gör så här:
Putsa filen , gärna kvällen innan och blanda alla ingredienser till marianden i två dubbla fryspåsar, önskar ni mer syrligt riv ner det gula skalet av citronen också.
Lägg ner fileen i fryspåsen med marinad och lägg in i kylskåpet över natten, vänd på påsen då och då så marinaden blandas ordentligt med köttet. Ställ ugnen på 125 grader, smärstek köttet i en stekpanna på högvärme för att få fin färg på det.Lägg in köttet i ugnen med stektermometer, ta ut vid 70 grader. Linda in köttet i grillfolie och låt vila i 20- 30 minuter innan du skär upp köttet. Då kan du börja med såsen : I samma stekpanna som du stekte köttet vispar du sedan såsen, blanda alla ingredienser och låt sjuda upp.

Servera genast med en god sallad.

* * * * * * * * * * * * * * * * *  * *

Och så något gott till kaffet: Hallonkakor
:
IMG_5694

Detta behöver du:
Muffinsformar : ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
200 gram smör

Garnering: 1 dl hallonmarmelad ( eller fast sylt )

Gör så här:

Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ,
antingen för hand eller i matberedare.Ställ ugnen på 200 grader.Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallonkakorna i mitten på ugnen i ca 10-12 minuter , tills de är lite gyllene.

0
Prenumerera
Notis om

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lisa
9 år sedan

Blivande två barnsmamma tackar dig oerhört!! ❤️ för dina veckomatsedlar!! Tack tack miljoner tack!

9 år sedan

Ja det är alltid tacksamt med inspiration istället för samma matlistor vecka ut och vecka in 😉

Karin
9 år sedan

Var har du hittat de söta muffinsformarna?

Tack för all inspiration☺☺

Gia
9 år sedan

testa gärna att istället att lägga i en Dumlekola istället för hallonmarmelad i hallongrottorna! Det blir då Dumlegrottor! Gudagott!

Maria
9 år sedan

Söndagsmiddagen räddad. Fläslkfilen trots snabbmarinering var jättegod och framför allt såsen! Mums

Viktoria
9 år sedan

Tack! för all härlig inspiration!

sandra
9 år sedan

Jag vill bo hos dig!! Så god mat!!!

Anna
9 år sedan

Tack för bra recept och en räddning av middagsplaneringen!! 🙂

En fråga, hur lång tid tar det att steka fläskytterfilé till 70 grader på 125 graders ugnstemperatur?
/Anna

Nästa inlägg

Fyndat

8
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x