- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Citronlax med pressad potatis och romsås

Tjingeling,

Idag ville jag tipsa om denna goda fiskrätten vi lagade för lite sedan- kan man få för mycket laxrecept ? Nej jag tror inte det, vi äter lax minst en gång i veckan, och tycker det är extra roligt att variera sig med tillbehör och olika smaker.

Lax tillsammans med en liten kompott av mango, avokado & rödlök är riktigt fint. Sött och salt blandas, med en liten smak av syrligheten från citronen, känns fräscht.

En härligt färgglad tallrik med massa gott,

Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
1 citron
citronpeppar + salt

Serveras med pressad potatis

Mangokompott:
1 mogen mango
2 avokado
1 rödlök
1/2 tsk pressad citronsaft

Romsås:
2 1/2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 tsk pressad citronsaft
1 burk med stenbitsrom ( nästan hela hade jag i såsen)
salt

Gör så här:
Koka potatisen i saltat vatten, under tiden gör du sallad, och mangokompotten. Pressa över lite citronsaft över mangokopotten.
Dela citronen och använd den ena halvav till att gnida in laxen , stek sedan laxen klar i smör. Salta och peppra med citronpeppar.
Såsen rör du ihop, och vänder sist ner romen försiktigt.

Pressa potatisen direkt på tallriken, och servera genast med lax, sås, sallad & mangokompott.

Smaklig spis 

1