- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fransk fläskfilegryta

Speciellt fransk är denna grytan inte i den bemärkelsen, utan det är dijonsenapen ( den franska senapen) som ger den namnet. Denna lilla ingrediens lyfter fram smaker i grytan, och ger en otroligt fin arom.

Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.

Det här behöver du till denna middag för 4 :
 2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar

Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta

Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.

1