Twixcheesecake med kolasås

Godmorgon ♥

Som ni kanske märkt nu så fungerar det mycket lättare att kommentera, teknikerna har fixat så bra för att ni lättare ska kunna lämna en rad. Jo och nu har ni väntat på den här cheesecaken alldeles för länge… men den som väntar på något gott som man brukar säga. Väntar alltid för länge 😉

Denna måste ni baka- den är gudomligt god – om man gillar glass, choklad , kolasås och kex.

Så vad väntar ni på – åk och handla – och börja baka ♥ Ni har väl inte missat att jag finns på instagram också @jennysmatblogg – där tipsar jag dagligen om mina bästa recept.

IMG_7600-001

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

12 stycken dubbel-twix

Topping:
Karamelliserad mjölk
+ 4 msk ovispad vispgrädde

Karamelliserad är kokt kondenserad (sötad) mjölk.

godaste cheesecake

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel. Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. . Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Varva sedan hela twixbitar och smeten i två olika lager. Tänk på att inte lägga twixgodisarna så nära mitten, för då blir det svårt att skära i den. Frys in kakan minst i 5 timmar

Rör ihop grädden med den karamelliserade mjölken och fördela ut ungefär 3/4 av detta över kakan.
Strö över grovhackade twixbitar precis innan servering.

IMG_7630

6

77 responses to “Twixcheesecake med kolasås

  1. Linda skriver:

    Hej Jenny! Verkar som ännu ett grymt recept att spara o framförallt testa! Dina recept är alltid grymt goda.
    Bara en fråga, använde du dig av färdigkokt
    Kondenserad mjölk? Tack på förhand!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den finns att köpa på Ica Karamelliserad är kokad kondenserad mjölk

  2. Josefine skriver:

    Undrar samma som ovan ang mjölken. Tänkte göra detta ikväll.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Karamelliserad = kokad kondenserad mjölk ( sötad ) finns att köpa färdig på Ica, då heter den karamelliserad.

  3. Tine skriver:

    Kaken ser fantastisk ut! Men jeg undrar på det samma som Linda och
    Josefine. Jeg bor i Norge og vet inte hva slags produkt jeg skal anvende. Er det kondensert mjølk? Gjør du nåt med den for at den skal karamelliseres?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Karamelliserad ör den färdig kokta som man numera kan hitta i butik.
      Annars kokar man egen på kondenserad sötad mjölk i tre timmar.

  4. Stina skriver:

    Hej!

    Gillar inte cheescake men denna kanske kan ändra på det 🙂 Karamelliserad mjölk, är det kokt konserverad mjölk du menar då?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, kokt kondenserad sötad mjölk 🙂 Hoppas du gillar den.

  5. Nathalie skriver:

    Hej Jenny! Vill först tacka för en underbar blogg!
    En grädden och den karamelliserade mjölken. Ta du på den innan eller efter frysning?? 🙂

  6. Anna skriver:

    Hej Jenny! Jag undrar om man kan använda något annat än Philadelphiaost? Den ser super god ut!!

  7. Therése skriver:

    Wooow vilket läckert recept! Ska göra denna som efterrätt ikväll! Tack för all inspiration!

  8. Ida skriver:

    till alla som inte tål ägg så har jag testat dem flesta cheescaken på denna blogg utan ägg och det funkar fin fint. Jag bara utesluter äggen fryser bra ändå

    1. Linda skriver:

      Tack! Har googlat halva kvällen för att hitta ett äggfritt recept..

  9. Johanna skriver:

    Denna cheesecake ser gudomligt god ut!! Måste ju testa att göra denna någon dag! 🙂

  10. linda skriver:

    Måste man göra den fryst? ( den låter gudomligt god btw) 🙂

  11. Zandra skriver:

    Ser otäckt god ut!
    Den står nu i frysen och gottar till sig, jag hoppas innerligt att de kommande 2 timmarna går fort! 🙂

  12. Maja skriver:

    Den ser fantastiskt god ut! Men det blir en väldigt dyr kaka med 12 dubbeltwix, philadelphiaost och karamelliserad mjölk.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Det beror så klart vad man jämför med… Detta var Jacobs födelsedagstårta och den räckte till gott och väl till 14 personer.
      Vad kostar en 14- personers tårta att köpa på konditori ? Ganska mycket dyrare. Men visst det är billgare att baka paj eller annat, absolut.

  13. Söta saker skriver:

    Ser helt livsfarlig och fantastiskt god ut! Trevlig helg!

  14. sara skriver:

    Hej! Kan inte du göra en cheesecake med mars istället för twix? Hade varit kul att testa 🙂

  15. Rebecca skriver:

    Supergod! Gjorde denna ikväll, men…tog ut den efter 4 timmar och det vart bra-enda problemet var att det var jättesvårt att skära i kakan igenom dom hela twixen..den kollapsade liksom helt, men var lika god för det! Kan det bli bättre om man delar ner twixen som blandas i smeten, i mindre bitar? Hur förvarar du sen det som möjligtvis blir över? 😉
    Tack för en härlig blogg med underbara recept!!
    Kram!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hej Rebecka,
      En vass kniv och sedan låta den tina något innan man börjar skära.
      Sen undvika att lägga twixen just i mitten.
      Jag fryser in den igen med lite plast över.

      Kram

  16. Anna skriver:

    Hej. Har bakat denna härliga cheesecake. Men den kondenserade kokta mjölken. Är inte alls samma härliga bruna färg som din på bilden. Ska den kokas?

  17. Jenny Warsen skriver:

    Hej,
    Ja, Kondenserad mjölk måste koka i två timmar.
    Karamelliserad är den som går att köpa som ärfärdigkokt.

  18. Anja K skriver:

    Skulle jag kunna låna dessa bilderna och receptet? Länkar dig såklart!

  19. Linda skriver:

    Undrar detsamma som Nathalie! Grädden och den karamelliserade mjölken. Ta du på den innan eller efter frysning??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Efter frysning. Det står i receptet 😉

  20. Malin skriver:

    Hej!
    Använder du 12 bitar i kakan och fler ovanpå? Eller 12 bitar allt som allt?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Allt som allt- sparade cirka 4 bitar att ha över kakan

  21. Louise skriver:

    Ser jättegott ut! Undrar dock, ska den serveras fryst eller ska man ta ut den ur frysen en viss tid innan servering?
    Ska bjuda på den ikväll…

    1. Jenny Warsen skriver:

      Den kan med fördel tas fram en kvart tjugominuter innan – annars är den omöjlig att skära 🙂

  22. Nicklas skriver:

    Behöver den karamelliserade mjölken och grädden värmas tillsammans? Eller blandar man den toppingen tillsammans kall och häller över?

    1. Jenny Warsen skriver:

      De ska blandas ihop kalla –

  23. Lena skriver:

    hej det finns två olika sorter kondenserad mjölk, en vit och en kola färjad… Som smakar kola ❤️

    1. Jenny Warsen skriver:

      Sötad kondenserad mjölk – eller ännu hellre karamelliserad( då är den redan färdig kokt )
      Den sötade kondenserade mjölken måste koka i tre timmar …

  24. Emelie skriver:

    Ser jättegott ut!
    En fundering, ska äggvitan och grädden vispas ihop till ett hårt skum eller vispas de var för sig i olika skålar?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Var för sig. Sammanlagt tre olika skålar 🙂

  25. Johanna skriver:

    Kan du inte lägga en bild på hur den mjölken ser ut

  26. Ellen skriver:

    Förlåt jag är nog trög.
    Men det står att jag ska vända ner grädden med alla andra ingredienser.
    Men sen läser jag här bland också att den ska blandas med toppingen ?
    Hur ska jag göra med grädden ?
    Mvh

  27. Alice bengtsson skriver:

    du kan nu halva ner receptet lite så det inte blir så dyrt och improvisera
    Antingen köp twix i lösviktsgodiset
    Eller köp där de är 3 för 10 å nöj dig med 9 st tex
    På Hemköp har de en god Philadelphia ost eldorado som är rätt billig med 🙂

  28. Alice bengtsson skriver:

    Till svar till Maja

  29. Matilda skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för en strålande blogg! Man får alltid massa inspiration på mat och bakning.
    Jag har en liten fråga…
    Jag ska ha kalas på lördag. Går det bra att göra denna cheescaken imorgon?
    Den borde väl hålla sig i frysen?

    Mvh Matilda

    1. Jenny Warsen skriver:

      Absolut, det går jättebra.
      Hoppas ni får ett lyckat kalas 🙂

  30. Pia skriver:

    Hej,jag undrar vad man ska göra med resten av kolasåsen 1/4?,för det står i receptet att man ska använda 3/4 av kolasåsen.Mvh Pia.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Man kan ha den på pannkakor, eller till glassen 🙂

  31. Maria skriver:

    Jag undrar ifall man ska koka upp grädden och den kondenserade mjölken för att få kola konsistensen?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Om du har kondenserad mjölk – så ska den koka för sig i sin burk, kolla receptet.
      För att få en lösare konsistens kan man om man vill blanda ner ovispad grädde sen när det är kallt, för att få den rinnigare. 🙂

  32. Amanda skriver:

    hej! Vilken suverän blogg, älskar den

  33. Fia skriver:

    En helt UNDERBAR kaka. Våra gäster ÄLSKADE den och jag fick så mkt beröm

  34. Fia skriver:

    En helt UNDERBAR kaka. Våra gäster ÄLSKADE den och jag fick så mkt beröm. Jag kommer defintivt att baka den igen. Nästa gång ska jag prova att inte lägga hela twixbitar i smeten. De var stenhårda och ”svårtuggade” vid servering. Kakan hade då stått framme i ca 30 min innan vi började skära i den. Jag tänker att jag nog grovhackar twixen istället, eller finns det något annat bra tips?
    Tack för världens bästa bakblogg. Min husgud

  35. Moa skriver:

    Hej! Hur många då av den karamelliserade mjölken sla man använda och häller du på toppningen innan eller efter frysningen? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ungefär 2/3 delar räcker till toppingen. Du kan slå på den både innan servering & när den är fryst.

  36. Emelie Olsson skriver:

    Hej Jenny!
    Grym Cheesecake, måste absolut prova den! Är dock lite orolig med tanke på att det är råa ägg i kakan, eller gör det inget?
    Kommer servera den för ganska små barn och är orolig om något kommer att hända, tacksam för svar!

    1. Jenny Warsen skriver:

      råa ägg är inga problem, så länge det är svenska ägg. 🙂
      Absolut går den att servera till barn.

  37. Sandra skriver:

    Hej Jenny! Tänkte höra om du har något bra recept på en bakad cheesecake? 🙂 Jag har tittat på dina recept men hittar bara godingar som ska in i frysen..

    Mvh Sandra

  38. Linda skriver:

    Hur många räcker den till? Ska servera den som efterrätt till 13 personer? Bör jag göra 2 omgångar?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Beror på hur stora bitar man gör. Men blir det över går det bra att frysa in 🙂

  39. Anita skriver:

    Det är den godaste jag ätit. Så smarrig!! ★★★★★

  40. Caroline skriver:

    jag bakade denna fantastiska cheesecaken i helgen och den var supergod! fick mycket beröm såväl hemma som på jobbet. jag tog 1 och 1/2 sats för att få den lite högre och blev precis som på bilden. Twixen kan kännas lite sega när man tar ut den ur frysen. ska helst ätas halvfryst. Jag bytte ut kolan mot vanlig glass kola man köper i tub som funkade lika bra. Rekommenderas starkt och delas till kompisar, absolut!! Tack för den Jenny:)

  41. elin skriver:

    Har man på den karameliserade mjölken när kakan är i formen eller tar man av kanterna och har på den efter? 🙂 hoppad min blir lika bra som din haha!

  42. Jennie skriver:

    Hej!

    Måste prova att göra denna!!! Ser jättegod ut, kommer göra den på min sons födelsedag, tror jag! Undrar bara om du använder en form med avtagbar botten??

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, en rund form med avtagbara kanter har jag 🙂

  43. Emilie skriver:

    Twix finns ju oftast som lösviktsgodis på dom flesta stormarknader, då blir det inte så dyrt 🙂

  44. nagham skriver:

    Hej!
    Jag kommer prova den idag men har en fråga tack, kolasås?? jag ser ingenstans att du har använd kolasås .. jag läste hela receiptet och ingredinser .. vad ska man göra med kolasås i den här receiptet?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Hej,
      Den karamelliserade mjölken är kolasåsen. Du köper den bland bakprodukterna i din butik.

  45. Carina W skriver:

    Ett ”hallelujamoment” när vi fick njuta av denna tårta. Kommer definitivt att göra den fler gånger. Tack för alla dina bra recept 🙂

  46. Susanne skriver:

    ett svar till dig i Norge.
    Karamelliserad mjölk smakar exakt som ert pålägg HAPÅ!!
    (Y)

  47. Suzan skriver:

    Hej!
    Jag vill prova det men jag har en fråga.
    Vad är ovispgrädde ?

    1. Jenny Warsen skriver:

      ovispad grädde 🙂

  48. Emma skriver:

    Hej!
    Ska man inte sätta in botten i ugnen lite innan man lägger ner smeten? För ska man slutat över den till annat fat så smular den väl sönder?

  49. Elise skriver:

    Hej Jenny! Hur länge ska kakan va ute innan servering?

    1. Jenny Warsen skriver:

      En kvart kanske 🙂

  50. Alina skriver:

    Hej Jenny!
    Tack för en kanonblogg! 🙂
    Har en fråga om den kondenserade mjölken. Ska den värmas upp tillsammans med grädden eller röras ihop som den är bara?

    Mvh,
    Alina

  51. Nema skriver:

    Hej, Jenny tack för recepten. Gjorde denna cheesecake med snickers, himmelskt. Nu står min första sats i frysen, men tänker om man kan ställa den i kyskåpet efter 5h? Kommer det smälta ihop eller ? Kan den stå i kylskåpet en dag till?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Den ska alltid stå i frysen 🙂 ta dram en kvart innan servering

  52. Anki skriver:

    Hör ni alla, Jenny har nu sagt minst 8 Gånger att karamelliserad mjölk INTE behöver kokas men däremot den kondenserade mjölken ska kokas i 2-3 timmar. Och topping över detta efter kakan varit i frysen!

    1. Marta skriver:

      Helt rätt Anki 🙂 När man kollar på alla kommentarer så undrar jag om det är 10 åringar som bakar 😉 Receptet är super enkel och Jenny har skrivit väldigt noggrann hur man gör. stackars Jenny som måste svara på alla kommentarer om och om igen 😉

Lämna ett svar till Ida Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *