- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Ugnsbakad falukorv med fransk senap & halloumiost

Då kikar jag in med  ett litet lunch och middagstips här för er som vill ha tips på snabblagad mat denna måndagen. Jag vet inte hur ofta ni äter falukorv hemma- vi gör det ytterst sällan. Sist provade vi något nytt- vi förnyade nämligen den gamla 80-tals klassikern, med lite fransk senap, äppel & halloumiost.

Se till att osten blir riktigt så där grillad  som halloumi ska bli – då blir det bäst.

Jag gillar ugnsbakade tomater väldigt mycket- men gillar man inte det kan man istället ha lite champinjoner i mitten.

Det här behöver du : 
1 falukorvsring
2 äppel
Dijonsenap
Gurkmix / Bostongurka
1/2 finhackad lök
10 cocktailtomater
3 dl grädde
2 msk chilisås
salt & peppar
halloumiost

Serveras med: kokta makaroner

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär cm tjocka bitar i falukorven utan att skära igenom – ni ser på bilden. Bred ut senap i varje, en liten bit av gurkmix som ni rört ihop med den finhackade löken. Tvätta och skär äpplena i lagom tunna bitar och stick ner i varje snitt, Dela tomaterna och lägg i mitten.
Värm upp en kastrull med grädde chilisås , och lite salt och peppar. Låt sjuda upp och häll ner i ugnsformen med korven.  Riv över cirka halva halloumiosten och gratinera korven tills den får fin färg.

Servera sedan genast med pasta.

1