Ugnsbakad falukorv med fransk senap & halloumiost

Då kikar jag in med  ett litet lunch och middagstips här för er som vill ha tips på snabblagad mat denna måndagen. Jag vet inte hur ofta ni äter falukorv hemma- vi gör det ytterst sällan. Sist provade vi något nytt- vi förnyade nämligen den gamla 80-tals klassikern, med lite fransk senap, äppel & halloumiost.

Se till att osten blir riktigt så där grillad  som halloumi ska bli – då blir det bäst.

IMG_6433-001

Jag gillar ugnsbakade tomater väldigt mycket- men gillar man inte det kan man istället ha lite champinjoner i mitten.

Det här behöver du : 
1 falukorvsring
2 äppel
Dijonsenap
Gurkmix / Bostongurka
1/2 finhackad lök
10 cocktailtomater
3 dl grädde
2 msk chilisås
salt & peppar
halloumiost

Serveras med: kokta makaroner

recept falukorv

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär cm tjocka bitar i falukorven utan att skära igenom – ni ser på bilden. Bred ut senap i varje, en liten bit av gurkmix som ni rört ihop med den finhackade löken. Tvätta och skär äpplena i lagom tunna bitar och stick ner i varje snitt, Dela tomaterna och lägg i mitten.
Värm upp en kastrull med grädde chilisås , och lite salt och peppar. Låt sjuda upp och häll ner i ugnsformen med korven.  Riv över cirka halva halloumiosten och gratinera korven tills den får fin färg.

Servera sedan genast med pasta.

IMG_6442-001

IMG_6446-001

1

23 responses to “Ugnsbakad falukorv med fransk senap & halloumiost

  1. Mikela71 skriver:

    Du skrev i receptet ”gurmix” Vad är det??

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Alltså , sorry – Bostongurka heter det visst 🙂

  2. linda skriver:

    Va är det för gurkmix? /linda

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Hi hi … är det bara jag som säger gurkmix? 😉
      Det är alltså Bostongurka

  3. emelie skriver:

    å detta måste jag testa =) såg så himla gott ut

  4. Emm@ skriver:

    Handlat hem allt till detta så ska testas imorgon!
    Ser såååå smarrigt ut!

  5. linus skriver:

    önskar att man kunde laga så fin mat som du gör 🙂
    har gjort många recept från dej å allt är så himla gott 😉

  6. Karin skriver:

    Tack för tipset med osten! Vi ääälskar Halloumiost hela familjen!

  7. Anna Lena Rosen skriver:

    Tack för ett gott recept. Detta gick hem hos hela familjen och detta recept kommer göras igen.

  8. Louise skriver:

    Tack för en jättetrevlig och fräsch blogg med härliga matrecept! Jag blir så glad när jag kommer in på en blogg som INTE andas ren konsumtion.

  9. Så gott! Vi äter falukorv ganska ofta och det kräver variation. Blir nog detta recept i veckan.

  10. Karin skriver:

    Oj, så gott det ser ut! Vad är det gröna på bilden? Purjolök?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Örter 🙂

  11. Anna skriver:

    Alltså åååh. Jag är student och köpte en falukorv enbart för att den var så billig. Den har legat i flera dagar i kylen och sett tråkig ut, igår tog jag tag i det och letade fram det här receptet hos dig. Alltså…. l j u v l i g t. Vilken lycka! Och förvåning, jag som egentligen inte är förtjust i korv.

    Tack, tack, tack!

    1. Jenny Warsen skriver:

      🙂

  12. Susanne skriver:

    Vad för örter?

  13. Susanne skriver:

    Vad för örter?

    1. Jenny Warsen skriver:

      Vilka man vill – men persilja är gott 🙂

  14. Sandra skriver:

    Den var verkligen

  15. Sandra skriver:

    SUPERGOD!!!!!

  16. Maria skriver:

    Gjorde en egen tvist på detta då jag är allergisk mot äpplen & inte gillar varken tomater eller svamp…
    Jag hade vanlig hårdost i skårorna på korven istället, sen hällde jag bostongurkan på toppen av korven och rev halloumiosten över samt la resterande halloumiost i mitten istället för svamp/tomat… Till detta gjorde jag en senapssås i kastrull brevid!
    MUMSIGT GOTT!

  17. Nina skriver:

    Detta har blivit ett favoritrecept. Oftast har vi sakerna hemma också, så det går att slänga ihop även om man inte planerat i förväg. Nån gång har jag tagit äpplemos när vi inte haft äpplen hemma – och skivor av Morfars brännvinsost när inte halloumi funnits tillgängligt. Går att variera i det oändliga och är så himla gott! Tack för receptet

  18. Peter Larsson skriver:

    Supergott!!

Lämna ett svar till linda Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *