- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Snickerscheesecake

Kikar in och säger hej här från sjukstugan – en liten Nomi blev sjuk igår så hon blir hemma med mig ett par dagar. Tur att frysen är fylld med goda isglassar, det måste man ju få äta så många man orkar när man inte är riktigt kry. Som tur var har jag redan förberett receptet på helgens födeledagsfika till er.  Och många olika sorters cheesecake har det blivit här under åren, och denna hörrni… Måste ni bara baka snart! Och pssst…. ni har väl inte missatatt följa bloggen via facebook här [1] eller instagram: @jennysmatblogg

Jag blandade allt jag gillade på denna cheesecake : Choklad, salta jordnötter, söt kolakräm ochdet blev faktist hel galet gott , bland de godaste jag gjort.

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
1/2 burk med karamelliserad mjölk
250 gram salta jordnötter

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
200 gram riven mjölkchoklad

Topping:
1/2 burk med karamelliserad mjölk + 3 msk grädde
Jordnötter

Gör så här:
Börja med botten till cheesecaken, jag använde nästan hela jordnötspåsen förutom cirka en knapp dl. Grovhacka och blanda ihop med knappt halva den karamelliserade mjölken. Platta ut i den runda formenmed avtagbara kanter . Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant.

Ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Riv ner mjölkchokladen i smeten- jag använder det sidan med störst hål. Häll sedan i smeten över jordnötsbotten och frys in med plastfolie över. Spara kolakrämen i en skål , och lägg på toppingen vid servering

Cheesecaken ska frysa i minst 5 timmar innan servering, gärna över natten. Och ta fram den 20 minuter innan servering, lossa då på den avtagbara fomen.
Näär du gör toppingen så rör ner ett par matskedar med grädde i kolakrämen ( karamellierade mjölken ) och fördelade ut över cheesecaken , strö över resten av jordnötterna och servera.

Sött, salt och chokladigt! Försvinnande god.

1