- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Veckomatsedel

Precis som vanligt så kör vi veckomatsedel här på bloggen på söndag- såg av slump nu att detta är 60:e veckan. Känns lite maffigt!
Hoppas ni hittar något ni gillar – annars får ni bläddra vidare i kategorierna. Ojda… Halva inlägget försvann, så jag uppdaterar igen.

Måndag     Italiensk lax med fetaostkräm [1]
Tisdag :      [2]Falulåda med makaroner [2]
Onsdag :   Panerad kyckling med potatis provencale [3]
Torsdag :   [4]Köttbullar i sås och potatis [4]
Fredag : Fläskfile Provencale

[5]

För 4 – 5 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

200 gram philadelphiaost
Provencal krydda ( knorr )
salt & peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan. Och ställ kallt under tiden du gör köttet. Skär köttet i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det fått fin färg. Krydda med salt & peppar. lägg det färdiga köttet i en ugnsfastform och fördela över osten. Ställ in i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills osten smält och blivit genom varm. Servera genast med klyftpotatis och en krispig sallad.

* * * * * * * * * * *

Och så något sött & gott till kaffet  : Kladdiga

Lätta att göra och grymt goda!

Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

Klara att servera.

 

2