Veckomatsedel

Precis som vanligt så kör vi veckomatsedel här på bloggen på söndag- såg av slump nu att detta är 60:e veckan. Känns lite maffigt!
Hoppas ni hittar något ni gillar – annars får ni bläddra vidare i kategorierna. Ojda… Halva inlägget försvann, så jag uppdaterar igen.

Måndag     Italiensk lax med fetaostkräm
Tisdag :     Falulåda med makaroner
Onsdag :   Panerad kyckling med potatis provencale
Torsdag :  Köttbullar i sås och potatis
Fredag : Fläskfile Provencale

För 4 – 5 personer :
2 putsade fläskfileer
smör
salt & peppar

200 gram philadelphiaost
Provencal krydda ( knorr )
salt & peppar

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med att blanda ihop philadelphiaosten med örtkryddan. Och ställ kallt under tiden du gör köttet. Skär köttet i lagom stora bitar. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn sedan köttet tills det fått fin färg. Krydda med salt & peppar. lägg det färdiga köttet i en ugnsfastform och fördela över osten. Ställ in i mitten av ugnen i 10 – 15 minuter tills osten smält och blivit genom varm. Servera genast med klyftpotatis och en krispig sallad.

* * * * * * * * * * *

Och så något sött & gott till kaffet  : Kladdiga

Lätta att göra och grymt goda!

IMG_6069

Till cirka 15 stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda sist i smöret och rör tills smeten ärordentligt blandad. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

Klara att servera.

 

2

12 responses to “Veckomatsedel

  1. Helén skriver:

    Tack för veckomatsedeln och alla andra inspirerande tips jag får på din blogg:)

  2. Jennica skriver:

    Hej!
    God mat som vanligt i din blogg:)
    Måste fråga på vilken affär du köper provencale kryddan? Den verkar inte finnas här i Avesta:( kan man använda nån Annan knorr krydda istället för den?
    Kram Jennica

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag tror det är Ica Maxi, eller möjligen Coop.

  3. Lika mycket gott som vanligt. 🙂 Den där laxen lät speciellt lockande! 😀 Hoppas det är bra med er alla, hade varit kul att ses snart igen – var alldeles för länge sedan nu ju! Kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Absolut, jag har bytt mobil- så alla nummer är borta :((
      Skicka ett sms 🙂 Så bokar vi en fikadejt.

      Kramis

  4. Claudia skriver:

    Tack för inspirationen! Nu ska jag åka och veckohandla. =) Väldigt uppskattat inlägg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Härligt!

  5. Marielle skriver:

    Sitter nu i skrivande stund o väntar på panerad kyckling, skall bli spännade hur de smakar. På fredag blir de fläskfilen, tack för grymma matsedlar. Enkelt, varierande och gott 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      😀

  6. Malin skriver:

    Hej hitta inte kryddan kan du lägga upp en bild på kryddan?

  7. Jessica skriver:

    Hej, angående receptet till köttbullarna – om man ska steka köttbullarna i stekpanna och sedan även göra såsen där, varför ska man då sätta på ugnen på 80 grader? Är tanken att köttbullarna ska stå i ugnen medan man gör såsen så att dom håller sig varma?
    Dum fråga kanske, men läste texten flera gånger å fann inget svar 🙂
    Tack för en bra blogg!

Lämna ett svar till Marielle Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *