- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fyllda Dumlecookies

Hej min bloggvän,

Jag & Nomi är på väg till Leos Lekland för att möta upp Melvin & hans bästis August & hans mamma. Nu var det ett tag sedan vi var där så det var roligt om de frågade om vi ville följa med. Det har ju varit lite för fint väder nu några månader för att planera in lekland eller simhallen. Denna sommarvärme kommer jag leva länge på. Något som inte heller blivit mycket av i sommar är bakning, så det tog jag igen med råge igår. Tre sorters kakor/desserter bakades, och den första ut som jag prövade fram var dessa Fyllda Dumlecookies.

Kan vara de godaste småkakorna jag gjort- dessa tycker jag ni ska baka till nästa kalas. Om ni gillar Dumle det vill säga:-)

För att inte missa alla bloggens dagliga uppdateringar med mat och kakor så kan ni följa den via facebook HÄR [1] Och ni kan även följa den via instagram : @jennysmatblogg

Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram osaltat smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner äggen, sirap  i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.

Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

Låt svalna något- innan du tar fram dem till fikat.

Helt oemotståndliga – galet goda!

4