Fyllda Dumlecookies

Hej min bloggvän,

Jag & Nomi är på väg till Leos Lekland för att möta upp Melvin & hans bästis August & hans mamma. Nu var det ett tag sedan vi var där så det var roligt om de frågade om vi ville följa med. Det har ju varit lite för fint väder nu några månader för att planera in lekland eller simhallen. Denna sommarvärme kommer jag leva länge på. Något som inte heller blivit mycket av i sommar är bakning, så det tog jag igen med råge igår. Tre sorters kakor/desserter bakades, och den första ut som jag prövade fram var dessa Fyllda Dumlecookies.

Kan vara de godaste småkakorna jag gjort- dessa tycker jag ni ska baka till nästa kalas. Om ni gillar Dumle det vill säga:-)
Dumlecoockies

För att inte missa alla bloggens dagliga uppdateringar med mat och kakor så kan ni följa den via facebook HÄR Och ni kan även följa den via instagram : @jennysmatblogg

Det här behöver du till cirka 32- 35 kakor :
120 gram osaltat smör
1 dl brunt farinsocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk sirap

Fyllning : 32-35 Dumlekolor

Garnering : Strösocker

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader ( vanlig ugn, ej varmluft )
Blanda det rumsvarma smöret och farinsockret till en jämn massa, vänd ner socker och blanda ihop.  Blanda ner äggen, sirap  i sockersmeten, blanda väl. Rör ihop vetemjöl, kakao, bikarbonat, i en skål och vänd ner i sockersmeten, arbeta ihop till smidig deg.  Förbered Dumlen,öppna och ta bort pappret, häll upp en skål med strösocker och förbered en ugnsplåt med bakpapper. Fortstätt  med degen och rulla ihop till små chokladbollar- lite mindre storlek en studsbollar.
Baka med dumle
Platta ut och fyll dem med en hel dumle- rulla ihop till en boll igen. Lägg ner i socker och rulla till den täcks- lägg dem med lite avstånd emellan på bakplåten, det kommer behövas två plåtar.  Grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 5- 7 minuter.  Det går snabbt de sista minuterna så ha koll.
Kakorna ska spricka och lite av Dumlen ska flyta ut innan du tar ut dem.

Låt svalna något- innan du tar fram dem till fikat.

Helt oemotståndliga – galet goda!

Dumle kakor

4

84 responses to “Fyllda Dumlecookies

  1. Jenny skriver:

    Låter awsome 😛
    Är det en hel dumle i dem? Eller delar du dem?

    1. Jonna skriver:

      Jag vill också veta om du delar dumlen eller om du har en hel dumle i varje kaka?

      1. Jennys_matblogg skriver:

        en hel.

  2. Jessica skriver:

    Låter heelt suveräna! Men äggen… När dka dom i för att de ska bli bäst?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Uppdaterat 😀

  3. Ingela skriver:

    måste prövas omgående 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂

  4. malin skriver:

    Går dom att frysa tro?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Japp – det går bra.

  5. pernilla skriver:

    Ska man smälta smöret eller bara rumstempererat?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Nej inte smälta,
      Det ska vara rumsvarmt

  6. Ellinor skriver:

    Åh, dessa måste jag testa! Har bakat samma kakor med marshmallows i, otroligt gott. Man gjorde bara på samma sätt, sen hade man tre små minimarshmallows i, eller klipp stora i småbitar. Blir nästan kladdkakesmak, och snabbt går det också!

  7. Anna skriver:

    Hur tror du att det blir med glutenfritt mjöl?

  8. Sara skriver:

    Jag har bakat dom, mycket goda! Satte 1 msk sirap för att få ihop degen. Tack för en fantastisk blogg! Kram Sara

  9. Sara nr 2 skriver:

    Bakade dem igår kväll och satte snabbt i mig tre stycken, jättegoda!

  10. al68 skriver:

    Mums, då vet jag vad jag skall baka i helgen. Hur många kakor blir det ungefär? Kram kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Cirka 32- 35 stycken 🙂
      Kram

      1. al68 skriver:

        Kunde jag ju fattat när du skrev 32-35 kolor ; )

  11. Lina skriver:

    Nu står dom nygräddade och väntar….
    Hoppas mina kollegor blir glada! Själv kan jag inte äta socker, så kan inte prova :-/ Men de ser fantastiskt goda ut!
    Jag gjorde dom nog liiiite stora, blev bara 27 st och dom var inne i 8 min! Men de verkar funka det med 🙂
    Tack för toppen recept!
    Kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 Hoppas de gillar!

  12. Rebecca skriver:

    Undrar lite hur stora dina studsbollar är? Som en pingisboll ?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Mindre 🙂 Men gör du lite större så behövs längre gräddningstid bara

  13. Sara skriver:

    Nu har jag oxå bakat, doftar ljuvligt. Enkelt recept. Tack!

  14. mlisan skriver:

    Testbakade förut. Sååå goda! Dumlen blir perfekt ”kletig”…. Tack för ännu ett superbra recept.

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ja, men eller hur 😀

  15. SusanneSj skriver:

    Det här måste jag bara testa. Kram på dig Jenny och ha en fin helg 🙂
    //Susanne Sj

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Gör det <3
      Trevlig helg

      Kram

  16. Maria skriver:

    Jag kunde inte hålla mig, utan har bakat dessa ikväll. Otroligt goda! 🙂
    Tack för bra recept!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Roligt 😀

  17. Marie skriver:

    Fantastiskt goda kakor, en riktig favorit!
    Tack Jenny♡
    /M

    1. Jennys_matblogg skriver:

      <3 Vad roligt 😀
      Tack föratt du berättar.

  18. Jenny skriver:

    Ska dem vara rullade som bollat när de åker in i ugnen? 🙂 tack för en superbra blogg!

  19. Lisa skriver:

    Ska de bli mjuka eller hårda?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Sega typ så som kladdkaka nästan 🙂

  20. Anna skriver:

    Åå jenny !!! Är så glad att jag hittat din blogg.. Vi har prövat både mat och kak recept och hela familjen ger tummen upp på allt !
    Senast gjorde vi kladdkaka med center choklad den försvann i ett naffs.. i morgon tänker jag prova de här kakorna.

  21. Jenny skriver:

    Fantastiskt goda.. och framförallt lätta att baka.. Kommer försvinna snabbt ur burken 😀 Testade att göra en med marchmellow men de smällte bort. Vilken sort använde du?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      De små- frös du dem innan?

  22. Sanna skriver:

    Hej! Precis bakat dessa fantastiska kakor. Hur förvarar man dem? I kyl/frys/skafferi ? Mvh Sanna

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag frös in mina som inte gick åt 🙂
      Då blir de lika goda när man tar fram dem igen.

      1. Sanna skriver:

        Som jag misstänkte:) Tack!

  23. åsa skriver:

    Dessa är heeelt underbara och har blivit ett av mina favoritrecept just för att de är så goda, lätta att göra och så blir det många kakor. Ikväll testade jag de med marschmellows, och den var oxå goda. Men som sambon sa: dessa är snäppet godare då dumlen blir en rejäl gömma, medans min marshmallows smälte trots att de var frysta. Får frysa dem längre nästa gång ( ja det blir trots allt en nästa gång!) . tack för alla bra recept Jenny och ha en bra kväll!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      <3 <3 Å vad roligt att höra 🙂
      Kram

  24. Annelie skriver:

    Vansinnigt goda!!!

  25. Sofia skriver:

    Väldigt mumsigt. Funderar på att prova med polly. Något du testat?

  26. Elsa skriver:

    Jag älskar din blogg och har testat föera av dina kakor och recept och jag älskar dem:)
    Idag har jag bakat dessa dumlakakor. Jag fick aldrig kakorna att spricka i ugnen. Jag hade dem inne i nästa 10 min utan att de sprack. Däremot nn dumle ut som den skulle. Vad kan jag ha gjort fel? Trots detta blev de ändå sjukt goda och har redan slukat bågra stycken!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Du skulle nog rullat dem i mer socker? Det hjälper dem att spricka

  27. Emma skriver:

    Alltså jag dör hur goda de där kakorna var! Bakade dem för ett par veckor sedan och tror de överlevde kanske 4 dagar innan de tog slut! Riktigt goda och kommer göra dem fler gånger! 🙂

  28. Julia skriver:

    Kan man ta bakpulver istället för bikarbonat??? Glömde köpa 🙁

  29. Agnes Olvegård skriver:

    Mina blev mer platta. Tips på varför?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      De skulle ha rullats mer i sockret tror jag.
      Kanske hade du inne dem en minut för länge? Då finns risk att de platas till ytterligare.

  30. Elly skriver:

    Har velat testa detta recept så länge och idag när jag väl tänkte ta tag i det så har jag inget farinsocker hemma! Kan man byta ut det mot något annat?

  31. Therese skriver:

    Har bakat dem innan och håller nu ikväll igen:). Så underbart goda! Denna gången ska jag ge bort dem. En fråga…det står salt bland ingredienserna, men sen står det inte när/var det ska i, men antar att det är i samband med mjölblandningen el?
    Tack för många bra recept:)
    Mvh
    Therese

  32. Lavin skriver:

    Hej!
    Om man nu bara har varmluftsugn, kan man lyckas ändå? Kanske räcker att jag sätter ugnen på 175 grader istället för 200 grader?

    Tack på förhand!

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja, 180 grader så där borde funka.

  33. LL skriver:

    Hej!
    Jag fick ”bara” 18 st, gjorde dom nog lite väl stora, fick vara i ugnen i ca 12 min. Nästa gång ska jag göra dom mindre. Helt suveränt goda 🙂 men jag undrar när man sitter i saltet, ser inte det nånstans, antar att det är med mjölet och det?
    Med vänlig hälsning, LL

  34. Matilda skriver:

    Ska kakan vara mjuk?

  35. Anna-Lena skriver:

    Bakar dem nu! Helt underbara. Och inte var det svårt heller 🙂

  36. Therese skriver:

    Kan man minska ner på kakaon o vad skulle man kunna ta ist? Blir lite för mkt chokladsmak för mig. Har testat pollycookies o tänkte idag göra med dumle 🙂

  37. Therese skriver:

    Jag testa även att göra med en mjölkckladrulle med smak av saltlakrits 🙂
    Blev jättegott det med. O jag minska kakaon o tog en dl istället o en halv dl mer mjöl 🙂

  38. carolina skriver:

    de e bara jättegott

  39. Matilda skriver:

    Hej! Undrar om man kan ha vanligt socker istället för farinsocker?

  40. Vidji skriver:

    Ska testa att göra med de där dumlepåsarna där det är olika sorters dumle. Blir ju en överraskning vad gäller smak

  41. Jonna skriver:

    Hej!
    Funderar på, hur lång tid i förväg kan man göra dessa?
    Kalas på lördag kan jag göra de redan i morgon, blir de lika goda då? När passar annars bäst att göra dem?

    Super bra blogg.

    1. Jenny Warsen skriver:

      Du kan göra dem veckor i förväg. För de går bra att frysa in.

  42. sanna skriver:

    Hej!
    Ska dom vara runda när man lägger in dom i ugnen? 🙂

    1. Jenny Warsen skriver:

      Ja de ska vara runda 🙂

  43. Jessica skriver:

    Hej!! Tack för bra blogg=)
    Brukar baka med dulche de leche och flingsalt uppe på. Gör sockret runt någon nytta så att säga eller kan man ta bort det? Tänkte testa med dumle men tycker att flingsalt och choklad är så himla gott ihop=)

  44. Jennie skriver:

    Hej! jag tänkte baka dom idag men servera de imorgon på kalaset, ska jag servera de kalla eller värma upp dem? 🙂

  45. Maria skriver:

    Har precis bakat dessa, blev verkligen kanongoda!

  46. Maria skriver:

    Bakade dessa för andra gången nu. Körde ihop alla ingredienserna i matberedaren den här gången, gick betydligt smidigare då 🙂 Jag har dock gjort dem lite lite större eftersom jag har utgått från en 220 g dumlepåse och då är det 28 kolor i, alltså har smeten delats i lika många bitar, och det funkar bra det med.

  47. Tessa skriver:

    Tack för detta fantastiska recept! Det blev en succé på helgens kalas:)

  48. Sophia skriver:

    Hej! Är sockret bara till garneringen eller ska det även vara i smeten?:) tack!

  49. Maria skriver:

    Förstår att de går att frysa,blir de lika goda? Hur länge håller de i frysen?

    1. jennysmatblogg skriver:

      De är allra godast första dagen. Men nästan lika goda att äta från frysen 🙂

  50. Tilde 12 år skriver:

    Hej!
    Jätte läckra och goda dumle kakor jag och min mamma gjorde dem nu till halloween så satte jag på ögon och mun så dem blev lite läskigare. Men kakorna blev jätte goda, din mat-blogg har så bra recept och jag har nog redan testat hälften. Hoppas du har en bra dag.

  51. Jenn skriver:

    Gör de något om man använder normalsaltat smör?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det tycker jag absolut 🙂

  52. Caroline skriver:

    Kan man göra dessa glutenfria?

  53. Eva skriver:

    Hej, känner mig osäker: vad gör jag med 2 dl strösocker? Gjorde kakorna med bara farinsockret o smöret, använde strösockret till att rulla bollarna i . Det blev massor (1 1/2 dl) kvar. Har jag fattat fel? Tacksam råd ? Mvh eva

    1. jennysmatblogg skriver:

      Det står i receptet 🙂 Du ska blanda det sockret i degen.

  54. Marika skriver:

    Jätte goda blev de.

  55. Evelina skriver:

    Bästa betyg!
    Sambon beställde dessa till sitt jobb 🙂

  56. maria skriver:

    Om jag bara får baka en enda sorts kaka till.i mitt liv så är dessa valet! ?

  57. Annelie skriver:

    När ska saltet in?
    Står 1tsk salt ?
    Står nu och bakar…
    Tack för en supet härlig blogg med massa underbara recept!

Lämna ett svar till Sanna Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *