- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

KitKat tårta

Det är inte många sorters tårtor som jag tycker är roliga att baka- helst bakar jag kladdkakor som jag pimpar med grädde och godis. Dock tycker jag att dessa KitKattårta – faktiskt är jätteroliga att både baka och att bjuda på. Ser mer ”arbetad” ut än vad den är –  den är nämligen busenkel att baka, så denna måste ni prova snart  om ni inte har gjort det än. Denna bakades förra helgen, har inte hunnit skriva ner receptet förän nu bara. Här kommer en beskrivning hur man går tillväga

En riktig godistårta med massa färgglada bitar – byt ut till vilket godis du gillar bäst.

Vill man kan man dela kitkatchokladen i enstaka bitar- men jag tycker att den är lättast att få både snygg & hålla ihop om det är större delar.

Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du :
smör & ströbröd till formen

150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.

Garnering : Färgglada godisbitar

Gör så här:
Ugnen 175 grader. 
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.

Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning : 

4 dl vispgrädde
1 1/2- 2 dl lemoncurd

Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra roligaste 🙂
Sedan är den klar att servera.

2