Kräfttzatziki

Idag provade jag en ny kallsås / kräftsås som min syster hade tipsat mig om- detta kommer bli en favorit till den grillade fisken i sommar, och är säkert minst lika god till den bakade potatisen.
Gillar du skaldjur – måste du testa denna!

IMG_1776

Recept kräfttzatziki:

2 1/2 dl turkisk yougurt
1 gurka
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
finhackad dill
Kräftor ( 170 gram / burk )

Bra att ha: Kaffefilter

Gör din kräfttzatziki så här:
Tvätta gurkan och dela den på längen , skrapa ut det vattninga kärnhuset och riv grovt på en tallrik. Salta och låt stå och dra sig, sedan fyller du ett dubbelt kaffefilter med gurkrivet- och kramar försiktigt ut all vätska,
vänd ner i turkiska yougurten. Pressa ner en vitlök och smaka av tzatzikin med salt& peppar och dill-  Låt kräftorna rinna av, och vänd ner dem i tzatzikin.

Servera genast .

kräft tzatziki

2

6 responses to “Kräfttzatziki

  1. Matikvadrat.se skriver:

    Mums, låter som sagt perfekt till bakad potatis.

  2. Viktoria skriver:

    Menar du en klyfta vitlök, eller en hel?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      En vitlöksklyfta 🙂

  3. smaklokarna.blogg.se skriver:

    Mums! det lät riktigt gott! 🙂 tack för en jättefin blogg!

  4. Tessan skriver:

    Ett tips att få ut vätska ur gurkan är att lägga den rivna gurkan i potatispress om man har en sådan. Då går det snabbt och smidigt! Brukar använda den till spenat också 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Bra tips – tack! 😀

Lämna ett svar till Jennys_matblogg Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *