- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Fiskgratäng med körsbärstomater, oliver och räkor

Sitter just nu och planerar maten till idag och resten av helgen  – ska prova ett lite recept som jag hoppas blir lika goda som det låter.  Sist vi lagade fiskmiddag så blev det denna krämiga gratängen som kan serveras med potatis eller ris

En fiskgratäng för 6 personer
4 bitar lax
400 gram torskfile
200 gram philadelphiaost
4 dl grädde
2 msk hummerfond
2 msk hackad dill
salt och peppar
1 gäng med körsbärstomater- gärna i olika färger
1 gäng med oliver

Toppa med nyskalade räkor

Gör laxgratängen så här : 
Ställ ugnen på 225 , skär fisken i 2*2 cm bitar.  Och lägg i en ugnssäkerform.
Vispa ihop gräddde, philadelphiahummerfond, dill med salt och peppar i en kastrull. Låt sjuda upp, och lägg över de tinade fiskbitarna.
Strö över ett gäng körsbärstomater, oliverna och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter eller tills fisken är klart och gratängen fått en fin färg.

Toppa med de skalade räkorna när gratängen kommer ut.

 

1