Gorgonzola- och fläskfilegryta

Nomi och jag har precis provat att göra egna marknadspopcorn- krispiga och smakar både sött & salt. Vi har poppat & provat fram den söta karamellisering så nu ska vi bara fota. Sen var ni vart lite nyfikna över hur det gick med bakandet igår- och efterrätten igår blev lyckad- så receptet kommer dyka upp 🙂 Nu snabbt över till lite helgmat  – äter ni gorgonzola kommer ni gilla detta receptet.

Osten ger så fin smak till hela grytan att inte någon annan krydda behövs. 

Recept gorgonzola

Till 5-6 personer :
2 putsade fläskfileer
1/3 finhackad / riven gul lök
salt & peppar
smör
2 1/2 dl grädde
300 gram philadelphiaost
1/2 msk kinesisk soya
2 msk kalvfond
150 gram gorgonzolaost

Serveras med pasta.

Gör grytan så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning,
Skär upp den putsade fileen i lagom stora bitar – salta och peppra. Hetta upp en stekpanna, och låt smöret tystna – lägg på fläskfilen och löken samtidigt. Och fräs tills fileerna fått fin färg . Tillsätt grädde, fond, soya och rör ner philadelphiaosten – låt sjuda upp.
Till sist smula ner gorgonzolaosten, och låt smälta innan du servera med god pasta.

Tänk på att osten är smakrik i sig- så jag tycker inte att det behövs något salt eller extra kryddor i denna gryta.

IMG_7278

1

4 responses to “Gorgonzola- och fläskfilegryta

  1. tiingeling0 . skriver:

    Åh, detta ska jag absolut testa att laga 😀

  2. Maria skriver:

    Vad kan man ha istället för lök man inte tål den

  3. Sara skriver:

    Tack ännu engång Jenny för att du satt mat på vårt bord

    1. jennysmatblogg skriver:

      <3 Det gör jag så gärna.. Haha
      :-)

Lämna ett svar till Maria Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *