- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Middagstips till helgen

Tjingeling,

Har precis diskat undan här efter att ha fixat iordning en efterrätt till helgen- har velat prova denna länge och nu var det dags att damma av receptet. Sen av bara farten provade jag fram en ny sorts glass- smeten fick iallafall mer en godkänt.  Vad vi ska äta är inte bestämt , men håller vädret i sig så är det ju inte helt fel att grilla. Annars kanske de blir de här goda chicken nuggetsen Har ni inte provat så tycker jag ni ska göra det snart, dessa blir hur bra som helt. Och så mycket nyttigare än de man köper på hamburgerrestaurangerna.

Vi åt dem tillsammans med klyftpotatis och så världens godaste basilikadressing ( skulle kunna äta  den som soppa-lätt)

Det här behöver du för att laga chicken nuggets för 6 personer

1 kilo tunna kycklingfileer
1 uppvispat ägg
2 dl ströbröd
1 kryddburk med sesamfrön
lite flingsalt
rapsolja till stek eller fritering

Klyftpotatis: 
Potatis
rapsolja
örtkrydda
flingsalt

Basilikasås :
1 kruka med färsk basilika
2 1/2 dl creme fraiche orginal
3 msk olivolja
1/2 tsk örtkrydda
lite flingsalt

Gör så här :
Värm upp ugnen till 225 grader och lägg i de färdigskalade , klyftade och kryddade potatisen där med rikligt med olja. ( cirka 40- 50 minuter behöver potatisen)
Dela fileerna till lagom stora delar, jag gjorde mina cirka 3-4 cm långa.  Vispa upp ägg och häll i en djup tallrik, och blanda ströbröd, sesam och salt i en annan djup tallrik.  Hetta upp oljan, och doppa sedan kycklingen först i ägget, sedan i ströbrödsblandningen. Lägg i kycklingbitarna i tre omgångar ( så att du lägger ner varje omgång samtidigt ) annars är det svårt att veta när de är färdiga. Friteringen ska bli gyllene brun och lagom kripspig, och köttet ska inte vara rosa.
Under tiden gör du såsen , plocka bort basilika bladen och lägg i en skål tillsammans med krydda, salt, olivolja och creme fraiche. Mixa allt slätt och ställ kallt fram till servering.

Serveras de nyfriterade chicken nugget : en genast.

Nom nom

1