- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Balsamicofile med klyftpotatis

Tänkte att jag skulle skriva in gårdagens middag nu med en gång, så ni hinner prova detta snarast 🙂 vi gjorde en god söt-syrlig marinad som säkert är lika god till kyckling som till fläskkött, och för att inte prata om hur god denna marinaden kommer vara när det är dags att börja grilla. Mums.
Vi tillagade den på låg temperatur i ugnen, väldigt gott det också.

Du behöver : 
Fläskytterfile / fläskfile

1 1/2 dl rapsolja
4 msk med valfri balsamico
1 tsk färskpressad citron
1 tsk honung
1 tsk sambal oelek

Balsamicosås
2- 3 msk krämig balsamico
2 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kycklingfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost  ( eller maizena  redning )
salt och peppar
1 par droppar soyakulör för mörkare färg.

Klyftpotatis och en god sallad

Gör så här:
Putsa filen , gärna kvällen innan och blanda alla ingredienser till marianden i två dubbla fryspåsar, önskar ni mer syrligt riv ner det gula skalet av citronen också.
Lägg ner fileen i fryspåsen med marinad och lägg in i kylskåpet över natten, vänd på påsen då och då så marinaden blandas ordentligt med köttet. Ställ ugnen på 125 grader, smärstek köttet i en stekpanna på högvärme för att få fin färg på det.Lägg in köttet i ugnen med stektermometer, ta ut vid 70 grader. Linda in köttet i grillfolie och låt vila i 20- 30 minuter innan du skär upp köttet. Då kan du börja med såsen :  I samma stekpanna som du stekte köttet vispar du sedan såsen, blanda alla ingredienser och låt sjuda upp.

Servera genast med en god sallad.

2