Pulled chicken

 Hej och välkommen fredag,

Nu står helgen här på glänt, och första helgen på länge har vi inga direkta planer. Kanske blir det att åka och kolla ut lite nya möbler till köket, vem vet. Jag tänkte föreslå lite god helg mat : Har ni provat att laga pulled chicken än….  Detta är ett roligt alternativ om man tröttnat på att göra det på fläsk – eller nötkött, och väldigt mycket godare tycker vi här hemma.  Har ätit det flera ggr än vad som syns på bloggen,  helst tycker jag att det ska ätas i mjukt nästan precis nybakat tunnbröd med grönsaker och en kall sås.

 
 Kan ätas på många sätt, med potatis och en sky, till potatisgratäng, fluffig pure, som tacos eller så här i tunnbröd med grönsaker och vitlökssås.

IMG_2032

 

Det här behöver du :

900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja

Serveras med grönsaker i tortillabröd

Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken.
Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen med lock på grytan , i cirka  2 1/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen med två gafflar och servera genast.pulled- chicken recept

3

39 responses to “Pulled chicken

  1. annica skriver:

    Hejsan, jag undrar vilken barbequesås du använder?
    Tack för alla goda recept, följer dig på insta, facebook och bloggen <3
    Kram och trevlig helg!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Olika varje gång, men jag väljer dem som är minst rökiga och hellre lite mer chilismak på.
      Finns olika- Rays är god 😀

  2. Martina Koch skriver:

    Mmmm, tycker det är supergott med pulled chicken och bra också att det inte tar lika lång tid som pulled pork 😉

  3. al68 skriver:

    Mums, håller med dig tycker att Pulled Chicken är bäst, jag gjorde min på en hel kyckling, sjukt gott. Idag blir det faktiskt Pulled Pork, hade kött i frysen som måste användas, får skynda mig hem idag och få in den i ugnen. Sen skall jag göra ditt recept på Dajm cheesecaken som vi kan njuta till Melodifestivalen imorgon, skall bli kul och smaka hur god den är. Ha en skön fredag, kram kram

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Pulled pork är också gott 😀
      Hoppas du gillar receptet på cheesecaken.

      Kram och bästa fredagen till dig!

      1. al68 skriver:

        Smeten va super, slank ner lite innan den åkte in i frysen

  4. frida skriver:

    Vilken barbequesås har du?=) menar du 21 timmar eller 2,5 timmar?=)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      🙂 2 1/2 = 2 och en halv timme :))

  5. emma ståhl skriver:

    Hej. När man gör med kyckling, kan man bara lägga den i en form eller måste man ha med lock. För kollat olika recept å då står det att man ska ha lock på grytan?

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Lock- ja 🙂

  6. sanna skriver:

    Kan man lägga kycklingen i stekpåse?:)

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Ingen aning…. Men det borde väl fungera.
      Prövar du så återkom gärna med resultatet 🙂

  7. Mikaela skriver:

    Tror du det funkar med folie över ifall man inte har någon ugnssäker gryta med lock?
    Du har väldigt många inspirerande blogginlägg! Har följt dig länge 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Tack snälla…
      Det borde ju fungera… Men är inte säker 🙂

  8. Sussi skriver:

    Jag testade att göra pulled chicken för några veckor sen och det blev supergott!
    En liten fråga bara.. när har du på paprikapulvret? Det framgår inte i receptet 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Man kan göra som man vill, jag hade lite paprikapulver innan den åkte in i ugnen. 🙂

  9. Helena skriver:

    Fantastiskt gott och enkelt! Ett bra alternativ till fredags-tacos!!

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Roligt att du gillar det, tycker också det blev supergott 🙂

  10. Sabina skriver:

    Funderar på att testa receptet imorgon 🙂
    Använder du färsk kycklingfile eller tina upp fryst kycklingfile?

    Tack för alla goda och enkla recept som du delar med dig! 🙂

    1. Jennys_matblogg skriver:

      Jag tinade fryst kycklingfile, men färsk är säkert ännu godare 😀

  11. Cathrine skriver:

    hej! Funkar det med kycklinginnefile?

  12. Ines skriver:

    Kan man använda någon annan ugnform? Tänkte på locket man ska ha, har ingen sådan men kanske att man kan lägga över aluminimfole?

  13. jenny skriver:

    För hur många portioner?gillar din blogg väldigt mycket! Det är en stor inspirationskälla.

  14. Anna skriver:

    Goooottt! Tusen tack för receptet <3

    1. Jenny Warsen skriver:

      <3 <3 Va roligt!

  15. Hilda skriver:

    Supergott!! Tack för ett bra recept!!! Blev precis som jag hade tänkt mig!

  16. Fia skriver:

    Stekpåse funkar utmärkt. Jag gör all min pulled i det. Slipper disk o kladd!!

  17. Anki skriver:

    Ska testa detta receptet i morgon tänkte jag och köra det i en tryckkokare kört mina andra pulled recept i den, jag kommer använda ditt recept men köra det i den, gäller bara att hitta rätt antal minuter i den 😉

  18. catarina skriver:

    Hej. Hur många räcker ditt recept till på 900 g kyckling?

  19. Maja skriver:

    Kan man ha en gjutjärnsgryta med lock ?

  20. Anna skriver:

    Som gryta, kan man använda en kastrullgryta med lock som tål ugn då? eller är det en slags keramikgryta som gäller 🙂 (lite vilse på matfronten)

    1. Jenny Warsen skriver:

      Bara det tål ugnen så går det bra.

  21. Annicka skriver:

    Fantastisk god rätt som hela familjen älskade!!

  22. Torbjörn skriver:

    Testade denna med bra resultat, klart nöjd.
    Inser att valet av BBQ kan göra en del skillnad så det lär bli fler tester med olika såser.

  23. Camilla skriver:

    Låter supergott! Hur gör du den kalla såsen till? ?

  24. Mikaela skriver:

    Har du recept på den kalla såsen?

  25. Lisa skriver:

    Hej, kan man använda någon fond istället för BBQ sås? Om hur mycket?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Absolut, prova några msk. jag skulle gissa på samma mängd.

  26. Anna skriver:

    Hej.
    Ska resta göra pulled chocken på fredag. hur många personer är receptet till?😄

Lämna ett svar till jenny Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *