- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Chili- och honungsmarinerad file med ugnsrostad potatis

Idag är det ett proppat schema så jag tittar bara in en liten snabb sväng för att ge er ett recept på en god middag. Ska försöka kika in sen lite senare, denna marinaden  iallafall fungerar lika bra med fläskfile, ytterfile och kycklingfile. Dessa marinader passar lika bra att tillagas i ugn som på grillen, nu har vi inte börjat grilla än i år- så vi lagade vårat i ugn.
Chili och honungsfile

Marinad : 
1 dl rapsolja
1 hackad vitlök
1 finhackad chili
1 pressad lime
1 1/2 msk flytande honung
Gör så här: 
Ställ ugnen på 100-120 grader.  Blanda ihop marinaden och häll över köttet låt stå kallt i några timmar. Vänd över vätska då och då.  Stek så att den får fin färg runt om och lägg sedan i en ugnssäkerform och sätt in en termometer i köttet. När köttet kommer upp i 72 grader , ta ut och rulla in i grillfolie och låt vila i en halvtimme. Servera med klyftpotatis , jag brukar ringla över olja över potatisen lite flingsalt och ströbröd innan ugnen.
Recept på såsen hittar du HÄR [1]
2