- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Wienernougat med mjölkchoklad

Ni kan göra wienernougat med vilken choklad ni vill, förra året gjorde vi med mörk choklad också jättegott. I år ville barnen att vi skulle göra med mjölkchoklad så det fick det bli.

Det här behöver du för att göra wienernougat :
200 gram nougat (odense t.ex )
150 gram mjölkchoklad
100 gram flagad mandel

Gör din wienernougat så här:

Lägg din flagade mandel i en torr stekpanna tills den får lite färg. Håll koll så att den inte blir bränd.  Fördela ner nougaten i en bunke över ett vattenbad och låt smälta, bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Vänd ner mandeln och vänd om försiktigt tills allt blandat sig. Häll sedan upp i en liten bakplåtsklädd form cirka 15*15 eller liknande. Låt svalna innan du skär upp lagom stora bitar. Ett måste till julgotte-bordet.

2