- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Lakritsfudge med mjölkchoklad

Idag har Nomi och jag fortsatt med julbakande, hon ville göra lussebullar att ta med till sin kompis Molly som hon lekte med i eftermiddags. Vi är inte så mycket för vanliga tradiotionella lussekatter utan bakade ut degen som vanliga bullar,  och sen gjorde vi saffransbullar med vaniljfyllning, som vi doppade i socker. När Melvin och Tess kom hem sen efter skolan- så försvann nästan hälften av alla vetebullar så jag behövde inte oroa mig för att de inte skulle få plats i frysen.

 Nu receptet på lakritsfudgen, handla hem så ni kan koka den till helgen.
Så himla god har alla tyckt som smakat den.

Du behöver  :

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram Marabou med saltlakritssmak
10 krossade lakrits karameller  ( turkisk peppar )

Gör så här :

Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Häll den finkrossade karamellarna över fudgen och låt stelna i kylen över natten. Skär sedan lagom stora bitar bitar innan du lägger om dem i någon fin godis skål.

Du behöver inte fundera påhur länge den här fudgen håller i kylskåpet – den kommer absolut inte bli för gammal.


2