- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Julig efterrätt

Hej och hå vad det jobbas på här bland bilder och recept i bloggarkivet. Det närmar sig 3000 inlägg nu här på bloggen, det är ganska många det. Annica undrade om juliga efterrätter- och denna efterrätt har lite juligt tema : lingonpannancotta – dessutom är det en riktig favorit.

Den blir allra godast på naturella lingon – men kan även göras på en fast lingonsylt, då kan jag rekommendera att minska på sockret.  

Det här behöver du :
4 dl grädde
1/2 -1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon (Spara några till garnering )

Gör så här:

 Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen. Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången. Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet.  Sila det innan du häller upp det i vackra glas, jag ställde mina glas snett i kylen för att få en lite söt lutning på den. Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Dekorera med lingon innan de serveras.

2