Tre chokladiga fudger

 

 Schweizernötsfudge

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x schweizernöt

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

Daimfudge 

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
150 gram mjölkchoklad te.x daim

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull. låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar “kul-provet ”  . Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig. Rör sedan ner honung, och smör , och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen. Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet. Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.
Låt svalna över natten innan du skär upp fina bitar

Valnötsfudge 

Du behöver  :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
1 msk honung
100 – 150 gram mjölkchoklad
100 gram grovhackade valnötter  ( eller mer om man så önskar )

Gör så här :
Mät upp grädde, strösocker, sirap i en stor kastrull.
låt koka till 120 grader , eller tills smeten klarar ”kul-provet ”  .
Kulprovet är att du kyler ner några droppar av smeten i iskallt vatten, och när du kan forma en kula av detta så är den färdig.
Rör sedan ner honung, och smör , de grovhackade valnötterna och bryt till sist ner den goda chokladen i blandningen.
Rör tills allt har löst sig och du har en fin smet.
Häll upp i en bakpappers-klädd form ca : 15*25  cm.

 Låt detta sedan svalna , och skär lagom stora fina bitar och lägg upp i en skål.

 

* * * * * * * * * * * * * * * *

Låna gärna mina recept till era bloggar- men glöm inte att länka tydligt till källan.

0
Prenumerera
Notis om

20 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Ser supergott ut! Något jag verkligen vill ha till jul, men går dessa att frysa efter? Tänkte om jag kan baka dom snart eller det är godast att baka dom precis innan man ska ha dom? Eller kanske går att ha i kylen?
Ha en bra dag =)

jennysmatblogg
Reply to  Nathalie
10 år sedan

De ska förvaras svalt. Och de går att frysa ( det gör jag själv ibland) , men de blir lite kladdiga när de tinas upp sen. Inget fel på smaken , men lite kletiga så.
Förvara dem helst i en sval matkällare.

Dragi
10 år sedan

Oh vad kul att du plockade fram dessa recept på fudge. Ska göra dessa till min grabb (10 år) som älskar detta godis och se om det kan slå ”köpe-fudge” vilket jag tror att det gör till 100 %. Har tänkt att testa ett tag och nu fick jag chansen att ”ta mig i kragen”!

Nytt bokmärke är inlagt och den här bloggen kommer jag följa. Har följt dig sedan Femme, men fortsätter absolut.

jennysmatblogg
Reply to  Dragi
10 år sedan

Hoppas det blir uppskattat.
Jag tycker egen fudge är mkt godare en köpe-godiset 🙂

Kul att du följer med i bloggflytten

Carolina
10 år sedan

Hej Jenny! Jag älskar din blogg och funderar på hur du gör med alla gamla recept när du flyttar bloggen? Jag brukar alltid använda många av dina gamla recept som inspiration till min matlagning och undrar om jag kommer fortsätta att kunna göra det? 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Carolina
10 år sedan

Alla recept kommer följa med mig till nya stället 🙂

10 år sedan

Låter hur gott som helst. Så recepten sparas för framtida inspiration. Snart dags för massa julgodis ju. =)

jennysmatblogg
Reply to  vadharsarahbakat
10 år sedan

Ja, visst är det roligt.
Här har vi redan tjuvstartat med att börja koka julgodis 😀

Gisela
10 år sedan

Hej Jenny!

Är det vanlig honung eller flytande honung du använder?? Tack för alla bra och lätta recept du lägger upp. Du är en härlig inspiratör!

jennysmatblogg
Reply to  Gisela
10 år sedan

🙂 Tack snälla.
Jag använder flytande honung.

Susanna
10 år sedan

Jag hade velat ha namnen på dessa smarriga fudge… Namnet säger ofta om de är ”något att ha”, typ Tobleronefluff vet jag innehåller något jag älskar men Pistagekakor innehåller något ”inte så gott”. Vad heter dessa?

jennysmatblogg
Reply to  Susanna
10 år sedan

Daimfudge, schweizernötsfudge och mjölkchokladfudge med valnötter. 🙂

Johanna
10 år sedan

Såg din kommentar om att andra bloggare gärna får låna dina recept men då måste länka tydligt. Ville bara informera dig om att recept inte styrs av upphovsrättslagen och alltså får kopieras utan källhänvisning. Däremot är dina bilder skyddade och får inte användas utan ditt godkännande. Så det så.

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
10 år sedan

Främst menar jag mina bilder 🙂
men recept som jag skapar uppskattar jag såklart att det länkas tillbaka till mig.

Ronja
10 år sedan

Vilket toppenrecept på denna toppenblogg, tack!

smaklokarna.blogg.se
10 år sedan

Tack för en inspirerande och fin blogg! Gjorde en tolkning av fudgen nu i helgen och mums vad goda de blev! Givetvis länkade jag tillbaka till dig för att fler ska få ta del av dina härliga skapelser!

9 år sedan

Om man tar en hel chokladkaka från marabou, alltså 200 gram, vad skulle hända då? Blir det för mycket, blir det bara klet av alltihopa?

Nita
9 år sedan

Hej!
Fudgen ser så god ut. Jag misslyckades totalt.
Läste fel i receptet. Tog nästan en dl för mycket
sirap innan jag insåg misstaget. Hann inte hälla
i riktigt en hel dl för mycket.
Sen hade jag för liten gryta så när det började koka
fick jag inte upp värmen till mer än 106 grader för sen hade det pöst över.
Jaha. Så nu blev det inga bitar trots att jag ställt kallt
över natten. Bara klet.
Vilket var det värsta felet? Sirapen eller värmen??
Så det inte blir fel igen.

9 år sedan

Oh, ser supergott ut! Ska gå och handla alla ingredienser nu och göra ikväll.

Susan
7 år sedan

Hej Jenny, gjorde dessa idag och blev helt underbara. Undrar bara hur länge kan man ha dem innan de blir ¨gamla¨och äta?
Mvh

Nästa inlägg

Currydressing

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x