Saffranssockerkaka


Saffranssockerkaka det är ju bara så himlans gott- sen doftar det ljuvligt i hela huset också. För att följa bloggen och uppdateringarna så finns den även på Facebook och instagram: @jennysmatblogg

Här kommer receptet på Nomis juliga sockerkaka som vi bakade förra året. 

Det här behöver du :

200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 påse saffran ( stött )
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, nu kanske ni kan tycka att 200 gram smör låter mycket. Och ni kan minska om ni vill, men vill ni ha en riktigt saftig sockerkaka- snåla inte på smöret. Vispa ägg och socker pösigt / fluffigt. Och blanda i de avsvalnade smöret och mjölken i bunken. Tillsätt saffranet ( stött ) och rör ihop mjöl och bakpulver innan du även rör ner det i blandningen. Häll upp i en smord och bröad form, och ställ in i ugnen i nedre delen av ugnen. Grädda i 40 – 45 minuter och låt svalna innan du stjälper upp den på ett fat.

Klar att serveras.

 

1

23 responses to “Saffranssockerkaka

  1. Catarina skriver:

    MUMS vad gott det är !
    Jag längtar såååå otroligt mycket efter att få börja med allt det ”juliga” 🙂
    Skall faktiskt tjuvstarta redan på lördag med lite janssons frestelse , köttbullar , prinskorv mm
    Skall bli så himla gott , sedan hinner man ju längta igen efter det till julen.
    Kram och ha’ en fortsatt bra dag !
    Catarina

  2. Cissi skriver:

    Söt som socker!
    Och kakan måste jag nog ta och baka någon dag 🙂

  3. Lina skriver:

    Men gud så söt Nomi är! Verkligen söt som socker 🙂

    1. jennysmatblogg skriver:

  4. Rebecca skriver:

    Åh vad fin din dotter är! Och kakan också 😉 Den ska jag nog ta o baka idag! Kram

    1. jennysmatblogg skriver:

      Hoppas du gillar receptet 🙂

  5. Tessimi skriver:

    Låter urmumsigt.
    Nu är jag väldigt korkad vad gäller matlagning och bakning… Men stött saffran? Ska man stöta det redan malda i påsen? Eh..som sagt..korkad. Haha. Är det för att ta fram smaken mer, eller?

    1. jennysmatblogg skriver:

      Man kan med fördel mortla det igen med en halv tsk strösocker. Då kommer saffranet fram bättre 🙂

  6. Caroline skriver:

    Alltså den e suuuuper god !!

  7. Anna G skriver:

    Alltså jag förstår inte….hur söt får man lov att bli?! Gullunge <3
    Kakan ser supermumsig ut! Min saffranskaka har tendens att sjunka ihop i mitten :/

  8. Emilie skriver:

    Åhh din dotter är så bedårande, vilka fina ögon! Den där kakan lät jättegod, måste testas här hemma någon dag 🙂 Tack för en bra och inspirerande blogg!! Har testat en massa av dina recept och allt har gått hem hos min familj!!! Kram

  9. Sanna skriver:

    Fatta inte hur du får den så fin… Min sjunker alltid ihop …

    1. jennysmatblogg skriver:

      Gräddar du i nedre delen ?
      Sen får man inte öppna luckan undertiden den gräddas- då sjunker den gärna ihop.

      Kram

  10. Karriärkvinna skriver:

    Den bakade jag förra året när jag läste din blogg! Passar perfekt för oss stressade Karriärkvinnor och mammor som även vill hinna med lite julbak med barnen. Har du fler sånna enkla och snabba julrecept?

  11. Berit skriver:

    Men vilken söt dotter du har ! 🙂

  12. hanna skriver:

    Jag testade att göra den här kakan i förrgår! Gick hem hos alla som smakade! Ska göra om den idag igen! En favorit!!:)

    1. jennysmatblogg skriver:

      🙂 Vad roligt!

  13. Carola skriver:

    Har redan bakat tre st. De går åt som smör i solsken.
    Din dotter är bedårande!

  14. Helena skriver:

    Denna kakan ska jag minsann testa! Jag har bakat massor av dina godsaker och allting har varit så himla gott. Du har absolut den trevligaste matbloggen jag vet! Stor kram från mig (Vilken söt liten tjej du har!! 🙂

  15. Hillevi Hosio skriver:

    Den ser så smarrig ut, bara måste prova idag!
    Jag har alltid ett ägg mer i mina recept på kakor, tycker dem blir så fina och höga då, saffranet blandar jag lite med varm mjölk, vispar fluffigt som du gör, skickar en bild på kakan sen. Tackar för recept! Hillevi

  16. Vera skriver:

    Jag bakade denna saffranskakan idag, till sambons jobbarkompisar. Jag gillar inte sockerkaka men med saffran är den urgod. Hade i extra mkt saffran och lite vaniljextrakt. Hade även i lite kokosolja med smöret, bröa med kokos.

    Däremot. Gräddade kakan på 170 grader (lite lägre) för jag har varmluftsugn. Kakan var klar på 25 min! Hade jag väntat längre hade den blivit snustorr 🙂 men den blev bra

  17. Namo skriver:

    Åh vilken fin blogg du har!
    Jag undrar om man ska vispa socker och ägg till dess att man inte längre kan se några sockerkristaller?

    Tack på förhand

  18. Marina Pålsson skriver:

    Jag letar efter ”Bakat med Dumle”…?

Lämna ett svar till Tessimi Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *