Saffranssockerkaka


Saffranssockerkaka det är ju bara så himlans gott- sen doftar det ljuvligt i hela huset också. För att följa bloggen och uppdateringarna så finns den även på Facebook och instagram: @jennysmatblogg

Här kommer receptet på Nomis juliga sockerkaka som vi bakade förra året. 

Det här behöver du :

200 gram smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 påse saffran ( stött )
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver


Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna, nu kanske ni kan tycka att 200 gram smör låter mycket. Och ni kan minska om ni vill, men vill ni ha en riktigt saftig sockerkaka- snåla inte på smöret. Vispa ägg och socker pösigt / fluffigt. Och blanda i de avsvalnade smöret och mjölken i bunken. Tillsätt saffranet ( stött ) och rör ihop mjöl och bakpulver innan du även rör ner det i blandningen. Häll upp i en smord och bröad form, och ställ in i ugnen i nedre delen av ugnen. Grädda i 40 – 45 minuter och låt svalna innan du stjälper upp den på ett fat.

Klar att serveras.

 

1
Prenumerera
Notis om
23 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Catarina
7 år sedan

MUMS vad gott det är !
Jag längtar såååå otroligt mycket efter att få börja med allt det ”juliga” 🙂
Skall faktiskt tjuvstarta redan på lördag med lite janssons frestelse , köttbullar , prinskorv mm
Skall bli så himla gott , sedan hinner man ju längta igen efter det till julen.
Kram och ha’ en fortsatt bra dag !
Catarina

7 år sedan

Söt som socker!
Och kakan måste jag nog ta och baka någon dag 🙂

Lina
7 år sedan

Men gud så söt Nomi är! Verkligen söt som socker 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Lina
7 år sedan

Rebecca
7 år sedan

Åh vad fin din dotter är! Och kakan också 😉 Den ska jag nog ta o baka idag! Kram

jennysmatblogg
Reply to  Rebecca
7 år sedan

Hoppas du gillar receptet 🙂

7 år sedan

Låter urmumsigt.
Nu är jag väldigt korkad vad gäller matlagning och bakning… Men stött saffran? Ska man stöta det redan malda i påsen? Eh..som sagt..korkad. Haha. Är det för att ta fram smaken mer, eller?

jennysmatblogg
Reply to  Tessimi
7 år sedan

Man kan med fördel mortla det igen med en halv tsk strösocker. Då kommer saffranet fram bättre 🙂

7 år sedan

Alltså den e suuuuper god !!

Anna G
7 år sedan

Alltså jag förstår inte….hur söt får man lov att bli?! Gullunge <3
Kakan ser supermumsig ut! Min saffranskaka har tendens att sjunka ihop i mitten :/

7 år sedan

Åhh din dotter är så bedårande, vilka fina ögon! Den där kakan lät jättegod, måste testas här hemma någon dag 🙂 Tack för en bra och inspirerande blogg!! Har testat en massa av dina recept och allt har gått hem hos min familj!!! Kram

Sanna
7 år sedan

Fatta inte hur du får den så fin… Min sjunker alltid ihop …

jennysmatblogg
Reply to  Sanna
7 år sedan

Gräddar du i nedre delen ?
Sen får man inte öppna luckan undertiden den gräddas- då sjunker den gärna ihop.

Kram

7 år sedan

Den bakade jag förra året när jag läste din blogg! Passar perfekt för oss stressade Karriärkvinnor och mammor som även vill hinna med lite julbak med barnen. Har du fler sånna enkla och snabba julrecept?

Berit
7 år sedan

Men vilken söt dotter du har ! 🙂

7 år sedan

Jag testade att göra den här kakan i förrgår! Gick hem hos alla som smakade! Ska göra om den idag igen! En favorit!!:)

jennysmatblogg
Reply to  hanna
7 år sedan

🙂 Vad roligt!

Carola
6 år sedan

Har redan bakat tre st. De går åt som smör i solsken.
Din dotter är bedårande!

Helena
5 år sedan

Denna kakan ska jag minsann testa! Jag har bakat massor av dina godsaker och allting har varit så himla gott. Du har absolut den trevligaste matbloggen jag vet! Stor kram från mig (Vilken söt liten tjej du har!! 🙂

5 år sedan

Den ser så smarrig ut, bara måste prova idag!
Jag har alltid ett ägg mer i mina recept på kakor, tycker dem blir så fina och höga då, saffranet blandar jag lite med varm mjölk, vispar fluffigt som du gör, skickar en bild på kakan sen. Tackar för recept! Hillevi

Vera
4 år sedan

Jag bakade denna saffranskakan idag, till sambons jobbarkompisar. Jag gillar inte sockerkaka men med saffran är den urgod. Hade i extra mkt saffran och lite vaniljextrakt. Hade även i lite kokosolja med smöret, bröa med kokos.

Däremot. Gräddade kakan på 170 grader (lite lägre) för jag har varmluftsugn. Kakan var klar på 25 min! Hade jag väntat längre hade den blivit snustorr 🙂 men den blev bra

Namo
4 år sedan

Åh vilken fin blogg du har!
Jag undrar om man ska vispa socker och ägg till dess att man inte längre kan se några sockerkristaller?

Tack på förhand

Marina Pålsson
3 år sedan

Jag letar efter ”Bakat med Dumle”…?

Nästa inlägg

Den 1 december flyttar Jennys matblogg in på Damernas.se!

23
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x