Gräddkola

IMG_2381 (1)

Det här behöver du till 45 st:
50 gram smör
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Smält smöret i en tjockbottnad kastrullvänd ner resten av ingredienserna och låt sjuda upp till cirka 122- 125 grader. Det tar cirka 20 minuter, kolla med kökstermometer eller gör kulprovet*
Häll upp smeten i en form klädd i bakplåtspapper och låt svalna i kylen innan du skär upp fina bitar.

* Kulprovet är att du droppar ner lite av smeten i ett glas med kallt vatten. När du kan forma smeten till en kulan
är det klart.

3
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
sofie
8 år sedan

Jag har lite problem när jag gör kola av alla dess slag. Den blir alltid stenhård och sen välidigt väldigt seg när man tuggar på den. Vill ju ha den mjuk och krämig. Vad gör jag för fel? Kan det va så att jag kokar för länge?

jennysmatblogg
Reply to  sofie
8 år sedan

120 grader tycker jag är perfekt.
Sen ska de förvaras kallt ( kylskåp ) precis fram till servering 🙂

Jenny
8 år sedan

Allt julgodis på din sida ser så gott ut!! Hur länge håller det sig? Kan man baka nu o äta på julafton?

jennysmatblogg
Reply to  Jenny
8 år sedan

Jag fryser ner mitt julgodis jag bakar nu och tar fram en stund innan servering 🙂

Elise
8 år sedan

Hur stor form är det tänkt till detta receptet?

Nästa inlägg

Matbloggen kommer flytta vidare

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x