Veckomatsedel

Kul att ni var så många som var med och skickade in tävlingsbidrag i baktävlningen.
Fortsätt in och rösta ! Och nu i vanlig ordning tid för för veckomatsedel.

Måndag : Fisksoppa  
Tisdag : Kycklingsallad med rhode island-dressing
Onsdag: Helstek med potatismos
Torsdag: Falukorvs-pytt
Fredag:

Hembakad pizza 🙂

IMG_2028


Till två plåtar pizzor ( tunna )

25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Olika förslag till topping:  tomatsås, ost, kyckling, skinka, fläskfile , tonfisk, räkor , paprika oliver, ananas, champinjoner, lök, feffaroni, jalapenjo, pesto, färskost.

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt,
rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten och kebaben , jalapenosen och färskosten.

Istället för att toppa med osten så blir pizzan bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen.

Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått en lagom krispigbotten, och osten bubblat klart.

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Mycket gott! Jag blev väldigt sugen på falukorv nu när jag kikade på pytten. Haha 🙂

Nästa inlägg

Nu kan ni börja rösta i baktävlingen.

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x