Pulled chicken

God kväll ,

Nu var det alldeles för länge sedan vi hade middagstips på bloggen, dags nu! Vi har ju lagat pulled pork så många gånger att det inte går att räkna längre, det är verkligen så gott.  ” Pulled Chicken” lika smidigt att laga som ”Porken”. Vi serverade grytan med mjuka tortillabröd och grönsaker, kan lika gärna potatis och en sky.

Iställt för fredagspizza kan jag kanske få tipsa om denna galet goda maträtt 🙂

Recept Pulled Chicken

Det här behöver du :

900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja

Serveras med grönsaker i tortillabröd

Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken.
Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen i gryta med lock , i cirka  21/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen och servera genast.
Galet gott

pulled chicken

0
Prenumerera
Notis om

27 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
annette s
10 år sedan

får testa med kycklingen också, lyckades inte så bra med köttet, det blev lite smaklöst. Har du något riktmärke på hur mycket kryddor man ska ta?
Ett riktigt Gott Nytt År önskar jag dig och din familj.
Kram

Jennys_matblogg
Reply to  annette s
10 år sedan

Ta en starkare Barbeque-sås, så mkt kryddor ska inte behövas.
Satsa istället på en smakrikare kallsås 🙂
Kram och gott nytt år till dig också Annette

annette s
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Tack fina du för svaret!
kram

Karin
10 år sedan

Låter spännande med. Jag ser att du har en likadan gryta som jag. Tål den att stå i Ugnen? Tack för alla fina recept. Jag tittar så gott som dagligen in på bloggen för att hitta inspiration. Gott Nytt År!

10 år sedan

Det ser mycket gott ut! Jag fick inte min pulled pork så smakrik sist! Måste prova med kyckling! Tack för en fin blogg med mycket bra recept! Vad har du för kall sås till? Gott Nytt År! Kram

Ullevi
10 år sedan

Kul o läsa om dig! Du verkar inte dyr i drift:);) kram

Emmaj
10 år sedan

Vad är det för kallsås du använder? Tänkte testa detta i veckan. 🙂

A
10 år sedan

När du bakar och lagar mat, använder du vanlig ugn eller varmluft? 130-140 grader vilket? 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  A
10 år sedan

Vanlig ugn 🙂

Sofie Olsson
10 år sedan

Låter gott!
Måste ju testas! 🙂

GOtt nytt år!

Linda
10 år sedan

Åh så gott det såg ut och lät lite ”enklare” att börja med än pulled pork som jag tycker verkar lite avancerat (?) =) Jag undrar också vad du har för sås till i tortillabrödet?

Jennys_matblogg
Reply to  Linda
10 år sedan

Vitlökssås – recept finns på bloggen.
Skriv i sökrutan 🙂
Trevlig helg.

Karling
10 år sedan

Hur många personer räcker 900g kyckling till?

Jennys_matblogg
Reply to  Karling
10 år sedan

det beror på hur mkt man äter. Ungefär 6-7 personer

Karling
Reply to  Jennys_matblogg
10 år sedan

Hehe, jag märkte detta. Blev mer än hälften kvar när jag och min sambo var proppmätta! Riktigt gott recept!

johanna
10 år sedan

Ska testa detta ikväll!

Anna
10 år sedan

ska prova detta till helgen tänkte jag; vilken barbequesås använder du? har kollat lite men det finns ju så många sorter, vill helst inte ha för rökig sort, kan du tipsa? kan man servera med någon slags pastasallad, passar det till?

Jennys_matblogg
Reply to  Anna
10 år sedan

Jag gillar inte heller när de blir för rökiga. Jag tror Rays är ganska god- och blanda ut den med lite mild chilisås så blir den mildare

Lovisa
10 år sedan

Det här ser helt fantastiskt gott ut. Ska nog lagas till helgen, men behöver inte riktigt så mycket mat. Hur gör man med tillagningstiden i ugnen om man halverar mängden kyckling?

Superinspirerande blogg och recept 🙂

Jennys_matblogg
Reply to  Lovisa
10 år sedan

Det kanske tillagas lite snabbare- men ungefär samma tid.

Frida
9 år sedan

Detta måste jag testa! Men en fråga: Vad menar du med 21/2? 🙂

Jenny Warsen
Reply to  Frida
9 år sedan

2 och en halv:)

Petra
9 år sedan

Hej! Jag undrar om du har lock på grytan i ugnen eller om man ska köra utan locket? Tack för underbar inspiration!

Jenny Warsen
Reply to  Petra
9 år sedan

Med lock 🙂

MImmi
9 år sedan

Ser sååå gott ut!! Är det kycklingfile som används?<3

Stephanie
8 år sedan

Hej! Min man har lite svårt med barbecuesåsen har du ngt tips på vad man kan ha istället?

Jenny Warsen
Reply to  Stephanie
8 år sedan

Kolla in första sidan, finns precis ett recept där utan bbq-sås.

Nästa inlägg

Renovering av gammal kökssoffa

27
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x