Ajvarkyckling – som ni bara måste testa

Ni har väl inte missat denna ajvarkyckling – jag har skrivit det tidigare och detta receptet bara måste ni pröva. För er som äter LCHF – servera den med en grönsallad. Annars god att äta  med ris, pommes eller potatis. Noooom nooooom

Ni behöver till 4 pers :

4 stora kycklingfileer
smör
4 dl creme fraiche
1 1/2 dl ajvar ( mild )
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

2 dl riven god ost

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200 grader.
Fräs kycklingen i smör så att den får en vacker färg. Lägg sedan i en ugnssäkerform.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och fördela över fileerna.
Ställ in i mitten på ugnen, och ta ut efter 30 minuter och strö över osten.
Gratinera ytterligare i 15- 20 minuter- tills osten fått vacker färg och kycklingen är helt färdig.

5
Prenumerera
Notis om

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Åh, det där är ett recept i min smak. Det ska jag testa 🙂

10 år sedan

Ett litet tips är att ha lite torkad timjan i också. Vet inte hur mycket, en matsked kanske. Sååå gott och tack för originalreceptet!
Hade ju inte gått utan det..;-)

http://Blodsockermamma.blogg.se

Susanne jungle
10 år sedan

Hej.! Det ser jättegott ut, men var är ajvar för något och var hittar jag det i butiken?
Ha en bra kväll

Madde
10 år sedan

Hade tänkt mig kyckling i någon form till middag imorgon, så denna får det allt bli! Tack för tipset!!

10 år sedan

Jag bjöd grannfruarna på detta på vår månatliga lunch senast! Och den gick verkligen hem! Kanske lite mer styrka nästa gång, men vi kommer definitivt göra den igen!

Catarina
10 år sedan

Den är ju bara sååååååå god 🙂
Detta har blivit en riktig favorit hemma hos oss.

Gott-gott-e-li-gott-gott …..

Catarina

Ingela
10 år sedan

Å så gott, har tänkt göra kyckling i veckan, kan bli denna!!

10 år sedan

Påminner om en ajvalax som vi lagat till för ett tag sedan, så gott. Perfekt också när man bara kan köra allt i en form.

ulrikaofkrstd
10 år sedan

Tack för receptet. Vad använder ni för Ajvar, jag vet att det finns olika styrka osv. Jag valde en mild smak men det smakade ingenting alls. Lite besviken. Har ni tips på bra märke?

jennysmatblogg
Reply to  ulrikaofkrstd
10 år sedan

Det finns med olika styrkor, man kan använda mild om man önskar . Jag föredrar den starka.
Jag har provat massa olika märken, har inget speciellt som är bättre än något annat.

anrla
Reply to  ulrikaofkrstd
8 år sedan

Ajvar kommer från balkan. En som smakar extra gott är BAS AJVAR…..finns i dem flesta orientaliska/arabiska affärer.

Sanna
10 år sedan

Såååå gott!! Hela familjen älskade denna rätt:)

Anna
10 år sedan

Mycket gott!!!

Remberto Adam Belcourt
9 år sedan

Ska testa den ikväll! Mycket enkelt är det! 😛

Anna
8 år sedan

Måste laga detta recept! Vad serverar du till? Pasta,ris eller potatis?

Lily
8 år sedan

Vilken sorts ajvar använder du Jenny?

jennysmatblogg
Reply to  Lily
8 år sedan

Jag använder den starka. Men gillar man inte het mat ska man ta den milda 🙂

Annica
8 år sedan

Jättegod! Tog starkare Alvar då jag gillar när det är lite krut i maten. Fräste på lite svamp och purjo och strödde över kycklingen. Serverade med ugnsbakade timjankryddade potatishalvor. Hur gott som helst.

Annica
Reply to  Annica
8 år sedan

Ajvar skall det vara inte ”Alvar” 🙂

Kicki
8 år sedan

Stort tack Irene för den läckra maten/Kicki

Hannah
8 år sedan

Så himla gott och enkelt att laga! Köpte mild ajvar eftersom det var det som fanns i min mataffär, slängde ner lite sambal för att få rätten lite hetare 🙂 supergott! Detta kommer jag garanterat att laga igen! Tack för en bra matblogg Jenny!

8 år sedan

Jag har ett liknande recept, eller aa väldigt likt., Dock behövs det ej att försteka kycklingen

7 år sedan

Mycket, mycket gott

Amna
5 år sedan

Jättegott , tack för recept

Nästa inlägg

Äntligen Måndag

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x