Veckomatsedel

Godmorgon Söndag,

Vilken trevlig resa vi har haft, och vi har hunnit se och lära oss så mycket på kort tid. Men sen är det alltid lika gott att vara tillbaka till verkligheten- borta bra men hemma bäst. Och nu så startar vi upp söndagen med förslagen till nästa veckas matsedel .

Varsågoda . . . . För att komma till resp. receptklicka på recepten för respektive dag.

Måndag : Fläskfilegryta med kantareller
Tisdag: Lchf – paj 
Onsdag  : Kräftsallad med vitlöksbröd
Torsdag : Krämig champinjonsoppa med smörstekt bröd

Fredag : Smörgåsbakelser med räkor och stenbitsrom

IMG_6528

Jag gjorde fyllningarna ,kvällen före för att de skulle hinna bli riktigt krämiga.

IMG_6533

Till 3 stycken stora smörgåsbakelser

9 stycken mjuka rostbröd
1 burk med tonfisk
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
Lite finhacka rödlök- efter eget tycke
salt och svart peppar

Till fyllningen runt bakelsen
1 1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
2 msk majonnäs

Förslag till garnering:
Räkor / kräftor
Ostrullar
hackade ägg
citron
färsk dill
Stenbitsrom
ostbågar  ( smulade )
eller frukt

Jag använde mig av en citronmajonäs,
som var jättegod till dessa bakelser med räkor.

Gör så här:
Tryck ut runda cirklar i rostbrödet, antingen med en rund pepparkaksform, eller ett glas.
Rör ihop tonfisk, creme fraiche, majonnäs smak av med salt och peppar. Ev. rör du ner en msk till med majonnäs och creme fraiche så att du får en fin konsistens på den.
Bred på detta på de runda mackorna. Både på första och andra lagret.
Gör sedan fyllningen runt bakelsen. Vispa grädde och rör ner creme fraiche + majonnäs till en slät smet. Bred sedan ett täckande ( ganska mycket ) lager med denna. Snåla inte på fyllningarna, för det är detta som gör dem saftiga!! Täck dem och ställ in i kylen  över natten. Garnera dem valfritt precis innan det är dags att servera dem !

 

0
Prenumerera
Notis om

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Åh Svampsoppan måste jag genast prova 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Lovisa
10 år sedan

Ja gör det! 🙂
Supersmarrig.

kram

Maja75
10 år sedan

God morgon, raring!

Vill bara tala om att jag kl 07.00 i morse plockade ut min ”pulled pork” ur ugnen 🙂 ”Gafflade” upp den, och smakade pyttelite, men tror minsann att jag har lyckats riktigt bra!

Önskar dig en härlig måndag!

Kramar

jennysmatblogg
Reply to  Maja75
10 år sedan

Å vad roligt! 🙂
Detta är en av mina absoluta favoriträtter.Lätt att göra, och blir så saftigt och gott.

Ha en härlig måndag

kramar

Nästa inlägg

Barcelona

4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x