Veckomatsedel

Ett tidigt inlägg med tips på maträtter för nästa veckas matplanering.
Hoppas ni hittar några alternativ som passar.

Måndag : Lasagne med mozzarella
Tisdag: Thai-inspirerad lax med ristorn
Onsdag : Kycklingburgare 
Torsdag : Krämig spenatsoppa ( LCHF )
Fredag : Fyllda pastastubbar

IMG_9848

Jag hade en flaska med pastasås färdig tomatsås hemmaOch smidigt att varva ner i denna pastarätt. Annars är det inte särskilt svårt att göra egen.

Till 1 form med pastastubbar hade jag:
1 pkt med färska lasagneplattor
600 gram köttfärs
1 gul lök
1 vitlök
smör
1/2 – 1 dl chilisås
Salt och peppar

Ostsås :
5 dl gräddmjölk ( 50 / 50 )
2-3 dl riven ost ( jag hade stureost)
2-3 msk mjöl
salt/ peppar
riven muskotnöt

1 flaska med pastasås

2 dl ost till gratinering.

Gör så här :
Ställ ugnen på 200- 225 grader.Hetta upp en kastrull och fräs finhackad gul lök och riven vitlök – de ska bara mjukna.Häll i färsen och bryn den klart, häll i chilisås och kryddor. Under tiden såkokar du upp ostsåsen.  Mät upp nästan all vätska, spara ca 1/2 dl till redningen.Rör ihop mjölet med den sparade mjölken tills den ärklumpfri och vispa ner i gräddblandningen.Låt sjuda upp sakta och sjuda i tre- fyra minuter. Smaka av med salt, peppar och lite riven muskonöt.Ta bort kastrullen från plattan och rör sist ner osten. ( nu ska det inte koka igen)  Ställ åt sidan.Fyll lasagneplattorna , med färsen och rulla ihop, dela varje längd i tre. Ställ stubbarna  i en smord form. Häll sedan över en pastasås ( tomatsås ) och varva med ostsåsen.  Till sist toppa med ost och ställ in i ugnen.

Gratinera i ca 20 – 25 minuter.

Klart att servera.

IMG_9854

Smaklig måltid

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Hej! Kan inte du lägga ut receptet på den godaste maträtten du har gjort? Samt godaste bakverket 🙂

Seija Ollikkala
10 år sedan

En undran hur mjukar du upp pasta platterna för att kunna rulla dom?
Du har en trevlig hemsida bra tips på mat.Jag gillar din heminrednings stil.

hälsningar Seija

Seija
10 år sedan

Hej Igen !

Nu såg jag att du använder färsk lasagneplattor.Ska läsa nogrannare nästa gång.
Seija

Nästa inlägg

Pressgurka gott till höstens grytor

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x