Nu så kommer receptet på den fantastiskt goda fudgen

Jag tycker inte att man behöver baka fugde bara till jul – för den är lika god närsomhelst på året. En mjuk len fudge gjord på mörk kvalitetschoklad, toppad med lite flingsalt.

Kan det bli godare …. eller enklare 😀

Tycker ni att den ser helt ljuvligt chokladig ut ? Jodå – det är den också 😉

Det här behöver du :
1 burk med kondenserad sötad mjölk
400 gram kvalietets choklad
50 gram smör

Ev. lite flingsalt på toppen

Gör så här :

Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning. och vill man kan man hacka i nötter eller torkad frukt. Jag valde en mörk choklad ( 46 % ) med smak av flingsalt. Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20 – eller beroende på hur tjocka bitar du vill ha. Låt den stå  svalt över natten innan du skär upp den i bitar.

Försvinnande goda. . . . . . .

1
Prenumerera
Notis om

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann-Catrin
10 år sedan

Hej kokar du den kondenserad mjölken?

jennysmatblogg
Reply to  Ann-Catrin
10 år sedan

Nej den ska inte kokas innan 🙂

Carro
10 år sedan

Alltså de ser så fantastiskt goda ut så jag måste bara testa redan ikväll!

Natalie
10 år sedan

Ser helt fantastiskt goda ut! Vilken typ av choklad använder du? Märke? Ljus eller mörk?

Med vänlig hälsning, Natalie

jennysmatblogg
Reply to  Natalie
10 år sedan

Jag hade Lindts med smak av havssalt ?

Eva Andersson
10 år sedan

Hejsvejs
Jösses vad glad jag är att jag hitta hit
Hälsningar från Göteborg

jennysmatblogg
Reply to  Eva Andersson
10 år sedan

Välkommen tillbaka 😀

Anfryn
10 år sedan

Kan man frysa, eller hur länge håller de i kyl?

jennysmatblogg
Reply to  Anfryn
10 år sedan

Funkar alldeles utmärkt.

Malin
10 år sedan

Helt ljuvliga!! Vårt vuxna fredagsmys idag, tack för receptet

Sophia
9 år sedan

Hej jenny!

Tack för en bra blogg. Går det att använda sig av ljus choklad om man inte tål mörk?

Jenny Warsen
Reply to  Sophia
9 år sedan

Absolut 🙂

Erika
9 år sedan

Jag bor där det finns flera storlekar på kondenserad mjölk så ett mått hade varit bra. Tack

Jenny Warsen
Reply to  Erika
9 år sedan

Cirka 400 gram

Solveig
9 år sedan

Hej, använder du sötad eller osötad mjölk?

Jenny Warsen
Reply to  Solveig
9 år sedan

sötad

Jonna
9 år sedan

Hej. Min fudge vill inte stelna riktigt, ska jag koka den längre eller har du något annat tips? tack 🙂

Susanna
9 år sedan

Hur tror du det funkar att byta ut chokladen mot vit choklad och tillsätta citronskal. Alltså göra en citronfudge av det hela!

Johanna
9 år sedan

Ska man köpa den kokade eller inte kokade mjölken?

Jenny Warsen
Reply to  Johanna
9 år sedan

den kokade heter karamelliserad 🙂

Jessica
9 år sedan

Sååå god smet! Dessvärre stelnade den aldrig, över natt i frys, vad gjorde jag för galet tro?!

carola
9 år sedan

Hur länge behöver det koka då? Står inget om det, jag uppfattade det som att det ska smälta ihop i vattenbad? Står inget om grader heller… Vill göra dessa godsaker idag!

Caroline nilsson
8 år sedan

Hej!

Finns det något jag kan byta ut den kondenserade mjölken med för att den ska kunna ätas av laktosintoleranta.

Jennifer Edstrand
8 år sedan

Går denna att förvara i kylen i 13 dagen eller ska man frysa den?

Nästa inlägg

Brownies med crisptopping

24
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x