Gyros på fläskytterfile

Förra månaden lagade vi kyckling-gyros, och det gick hem hos alla i familjen. Så idag blev det gyros på fläsk- närmare bestämt fläskytterfile. Också detta fick MVG av samtliga i familjen.  Har ni prövat att göra kryddan än ? Den går att använda till mycket, och från och med förra månaden så har jag alltid en burk med denna mix i kryddskåpet. Väldigt god till egna marinader, både fläskkött och kyckling.

Hemlagad gyros är inte svårare än så här:

 

Det här behöver du :
1 stor fläskytterfile
pitabröd
valfria grönsaker

Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

Skaka om kryddorna så är gyrosblandningen klar.

Marinaden :
1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
2-3 msk gyroskrydda

Serveras med vitlökssås 

Gör så här:
Blanda ihop kryddningen ( som räcker till många portioner )
Skär köttet i små delar ( jag tycker att det är lättast att jobba med halvfryst)
Blanda ihop marinaden och lägg köttet i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas.
Hetta sedan upp en panna och fräs köttet klar. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden.

När köttet är klart så är det bara att servera med pitabröd, grönsaker och vitlökssås.
Enkelt och urgott!

4
Prenumerera
Notis om

25 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ingela
10 år sedan

Hej!
Undrar om man måste ha olivolja eller går de med matolja?

För övrigt så är denna blogg den bästa och man får alltid en massa bra tips på vad man ska äta=) TACK för det 😀

jennysmatblogg
Reply to  Ingela
10 år sedan

Det funkar absolut med matolja 🙂
Roligt att du gillar bloggen 🙂

Kram

Maja75
10 år sedan

Inköpslistan på kryddor är uppskriven!! Låter übersmarrigt!! Och sen vill jag bara säga att din blogg är min absoluta favorit! Jag är helt impad av att du är ointresserad av kläder!! 🙂 Det är baske mig inte ofta man hör det från flickor 🙂 Samtidigt är det så härligt! Har sagt det förr, men säger det igen: det är nog det jag verkligen uppskattar mest med din blogg. Att det inte är någon ”skrytblogg” med massor av nya och dyrinköpta plagg, flashiga restauranger, middagar, träningshysteri ”fräsigt” umgängen osv. Tvärtom, en jordnära och sund blogg, med massor av goda recept och mysig stämning!!! Mycket bra jobbat, Jenny!!! :-)Och sen är du söt som socker också!!

Helgen närmar sig så jag passar på att önska en trevlig sådan.

Många kramar!

jennysmatblogg
Reply to  Maja75
10 år sedan

Maja : vad glad jag blir 🙂 Tack snälla!

Och bästa helgen till dig också.

Stora kramar

al68
Reply to  Maja75
10 år sedan

Håller med Maja75 fullt, kul med en blogg som alla vi ”normalinkomsttagare” kan läsa och bli inspirerad av. Tummen upp till dig Jenny. Kram

10 år sedan

Detta måste testas snarast!! Ser ju supermumsigt ut!

jennysmatblogg
Reply to  Johanna
10 år sedan

Gör det, den är jättegod 🙂

Heléne
10 år sedan

Åh låter jättegott!!! Behövs ny inspiration, så det ska verkligen testas! Tack för en ysig rolig blogg

jennysmatblogg
Reply to  Heléne
10 år sedan

Ja, det är alltid roligt att testa lite nya recept 🙂

Maja
10 år sedan

Åhhh, jag håller såå med Maja75 i allt hon skriver, exakt så är det.

Din blogg är verkligen jordnära, sund och man känner sig hemma här, den är ”normal” om du förstår vad jag menar och då menar jag det på ett mycket positivt sätt= man känner igen sig, man känner sig hemma.

Jag förstår inte hur vissa matbloggare har råd att shoppa så mycket hela tiden, nya kläder, nya serviser (det är nya tallrikar till varje måltid känns det som ibland) nya träningskläder, massor av barnkläder, skor och smycken var och varannan vecka, weekends hit och dit, äter ute flera ggr/mån, lång/charterresor flera ggr om året (överdriver kanske lite men känslan blir så när man läser och det är ju det vi gör, läser)

Jag känner mig som ett litet ufo ibland (fast ett lyckligt litet ufo ;O) som inte ens är i närheten, och om igen vi skulle aldrig ha råd att leva så, och då har vi inte dåligt med pengar utan en ”normal Svensson inkomst sas”

Men alla får ju göra som de vill såklart och tur är väl det, att vi alla är olika och tycker om olika saker och prioriteringar ;O)

Så jag älskar, älskar din blogg, ”du är som jag” får man känslan av och det är det som gör den så otroligt mysig och hemma.
Som sagt sund och jordnära är exakt vad den är.

Och att den dessutom är den absolut bästa i matväg gör den inte sämre, blandat med underbara bilder och inspiration vad man kan fixa och dona med hemma, ibland med enkla medel som lite färg, en fin blomma i en ny kruka eller bara ändra om på en silverbricka.

TACK Jenny!!

Önskar dig och din fina familj en härlig helg!
Kram

al68
10 år sedan

Mums, detta måste vi med testa. Gjort på kyckling för några veckor sedan, såååå gott. Ha en skön dag, kram kram

Madde
10 år sedan

Köttet ligger i marinad! Detta ska testas ikväll, låter supergott!!

Maria
10 år sedan

Jenny – du har gjort det igen! Det är INTE ofta det händer, men förutom tacos är recepten från dig. Recepten som hela familjen gillar. Och det innebär en PETIG 6-åring och en 8-åring som inte gillar stark mat.
Detta gick hem hos hela familjen!
TACK och trevlig kväll 🙂

Vanessa
9 år sedan

hej blir det jätte starkt ??? Mina barn är lite känsliga på stark mat.

Nathalie
9 år sedan

Ska bjuda familjen på gyros till fredagsmyset i kväll tänkte jag. Men hur mycket är en stor bit fläskytterfilé? Tack för en fantastisk blogg, den har räddat många middagar ❤️

Jenny Warsen
Reply to  Nathalie
9 år sedan

De är rätt så jämnstora de där ytterfileerna. För 5- 6 personer behövs två ytterfileer 🙂

Josefin
9 år sedan

Hej Jenny!!
Jag ska just till att göra denna spännande kryddblandning då jag upptäcker att det inte står med salt på receptet.. Behövs det inget salt alls?

Älskar att läsa dina recept och har sparat massor i min receptbok ☺️

// Josefin

Jenny Warsen
Reply to  Josefin
9 år sedan

Inget salt 🙂

Alexander
8 år sedan

Så gott! Tack för receptet.

Linda
8 år sedan

Tror ni man kan använda olivolja med citronsmak? Typ Levante lemon flavored extra virgin olive oil.

Jenny Warsen
Reply to  Linda
8 år sedan

Går säkert jättebra. Välj en du gillar 🙂

Linda
8 år sedan

Tack! Det ligger och marineras just nu. Det luktar jättegott av marinaden.

Bia
8 år sedan

Tack för receptet! Jättegott och enkelt!
Särskilt när jag råkade ha alla kryddor hemma 🙂

Sussi
7 år sedan

Hur mycket i mått krydda använder du per fläskytterfile? Kan man krydda köttet helt och tillaga den i ugnen och sedan skära skivor?

Yvonne Lind
4 år sedan

Åhhhhh så gott…. har ätit det massor av gånger…. älskar din matblogg…. får så många nya tips om mat så det är nästan svårt att välja…. superduper när man snöat in sig på det gamla vanliga i matväg och tappat inspirationen…. tack snälla du

Nästa inlägg

Vi kör en liten frågestund

25
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x