Hamstra lingon

Många precis som jag gillar att vara ute i skogen och plocka bär, och svamp. Men en del verkar ha glömt bort det här med lingon. För lingonsylten är väl något man inte gör år efter år- och då kanske man tröttnar på att plocka de små röda bären.  Men då vill jag uppmana er att hamstra istället- för godare efterrätt än denna med lingon är svårt att få. Så jag kommer absolut att fylla frysen –  för en sådan här goding är riktigt lyxigt att få bjuda på till vilken finmiddag som helst – eller varför inte till jul ?!

Lingonpannacotta, söt, syrlig, krämig och alldeles alldeles underbar!
IMG_2581

Det här behöver du :
4 dl grädde
1 dl strösocker
1 vaniljstång
2 gelatinblad
1 dl lingon
(Spara några till garnering )

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka fem minuter. Under tiden börjar du med gräddblaningen.
Häll i grädde i en kastrull tillsammans med socker, och en skuren vaniljstång. Skrapa gärna ur vaniljen”fröna” direkt ner i grädde + själva vaniljstången.
Låt koka upp på svag värme, när det kokat – ta bort från värmen och vispa ner gelatinbladen tills de löst sig helt. Häll i lingonen och mixa med stavmixer till en rosa slät smet.  Sila det innan du häller upp det i vackra glas.
Låt stå kallt i minst 4 timmar innan servering.

Dekorera med lingon innan de serveras.


0
Prenumerera
Notis om

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
10 år sedan

Jag kan inte annat än att hålla med dej, godaste panacottan ever! 😀

10 år sedan

Åhh…och hos oss är det lingonsylt det går mest av 🙂 Det och hallonsylt!

Nästa inlägg

Hemma hos oss

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x