- Jennys Matblogg - https://www.jennysmatblogg.nu -

Kyckling med soltorkade tomater och smält mozzarella

Hej hej,

Hur har ni det nu i semestertiderna ? Hinner ni fundera något på middagsmaten- annars har jag ett mycket gott tips idag. För vi lagade en busenkel middag igår och det blev uppskattat av alla och det var bara tomma tallrikar efteråt.  Bästa betyget 🙂

Barnen åt med ris till och jag & Jonathan med en stor sallad med massa gott i.

Till 4 personer:
4 kycklingfiler
smör
salt & peppar
1 boll med mozzarella
lite bladspenat
5 klippta soltorkade tomater
+ 2 msk av oljan från dem
5 stycken delade körsbärstomater

Serveras med ris och fetaostsås

Gör så här : 

Ställ ugnen på 200-220  grader.
Smörstek kycklingfileerna och salta och peppra , blanda ner bladspenaten så att de bara hinner hettas upp & bli mjuka -när fileerna  är genomstekta så skär dem i lagom stora bitar
Och fördela ut dem i en ugnssäker form, klipp över soltorkade tomater, ringla över oljan, skär tomaterna och lägg dit och tillsist fördela ut mozzarellan. Salta och peppra ett jämnt lager över hela formen In i ugnen i 10 – 15 minuter – eller tills osten är perfekt smält.

Klart att serveras.

Innan ugnen

 

 

 

 

2